Arkiver

BusinessNyheder

Greensteam får 16,5 millioner kr. i investering fra Castrol InnoVentures

Greensteam blev stiftet i 2006, og har siden modtaget flere runder investering. I dag offentliggør de, at Castrol InnoVentures er gået ind i selskabet med en massiv investering på tæt på 17 millioner kr.

“Vi har fundet en ideel partner, der har samme dna som os”, udtaler Daniel J. Jacobsen, der er CEO i Greensteam, og fortsætter

“Castrol er en kombination af en stor virksomhed med et multinationalt sigte og en organisation med det samme fokus som os – at udvikle løsninger, der mindsker brændstof forbruget på skibe.”

Greensteam har med deres software skabt mulighed for, at man via AI kan hjælpe skibene med at minimere deres brændstof forbrug, selv om der er en masse ubekendte som vægt, vind og vejr.

Greensteam Optimizer, som softwaren hedder, tager højde for alle ubekendte, og anbefaler indstillinger for at optimere trim og vandlinie på skibet, minimere fremdrivningsmodstanden, og vejleder besætningen på broen i realtime. Denne vejledning sørger for, at det bliver nemt at træffe de rigtige beslutninger for, hvordan de nedsætter skibets brændstofforbrug, og ifølge Greensteam kan deres software nedsætte brændstofforbruget med helt op til 5 %.

Det er tydeligt, at der er et behov og et marked for et system til dette, og derfor har Castrol InnoVenture valgt at investere i dem:

“Vi er overbevist om, at virksomheder som Greensteam er en vigtig del af vores egen fremtid, da vi ved, at brændstoføkonomien kan forbedres via digitale teknologier”. udtaler John Carey, og fortsætter afslutningsvis

“Vi er meget tilfredse med investere og indgå partnerskab med Greensteam. Vi kommer til at arbejde meget tæt sammen om at videreudvikle på deres forretning og hjælpe med at accelerere deres vækst.”

Skriv et svar