Arkiver

Nyheder

Fra Aarhus til Europæisk leverandør af Internet-TV

Den digitale mediedivision af den franske broadcast-koncern TDF, med en årlig omsætning på halvanden milliard Euro, satser dansk og bliver fra og med i dag rullet ud i hele Europa, under navnet Arkena. I mange år har det navn været synonym med Danmarks førende virksomhed inden for webcasting og WebTV.

Det nye Arkena kommer til at have 500 ansatte og en omsætning på over 650 millioner inden for det hastigt voksende forretningsområde for Internet-TV, Playout og Broadcast services. Arkenas Nordiske direktør Mads Kaysen, der oprindeligt stiftede Arkena, er stolt over at virksomheden, der startede i en baggård i Mejlgade i Aarhus, er blevet Europas største.

Arkena_MadsKaysenDanske Arkena har gennem en årrække været markedsledende i Danmark inden for webcasting og WebTV, og nu skal hele Europa vænne sig til det navn. Arkena blev for 3 år siden opkøbt af svenske Qbrick, men kommer altså nu igen til at hedde Arkena, efter at TDF har valgt at satse dansk i forbindelse med skabelsen af Europas største virksomhed inden for internet TV og broadcast services – eller ”Netflix-agtige” løsninger om man vil. Den type af tjenester er i eksplosiv vækst over hele Europa.

”Markedet for de såkaldte OTT (over the top) løsninger, dvs. løsninger hvor Internettet anvendes som kanal for TV-serier, film og andet video materiale vokser voldsomt i disse år. Den måde, som vi forbruger TV og video på er under radikal forandring og den teknologiske udvikling er voldsom. Derfor er det helt naturligt, at vi gennem denne fusion med andre nationale markedsledere danner en massiv og solid Europæisk aktør, som også danske virksomheder og mediehuse kan drage fordel af,” udtaler Mads Kaysen, direktør for Arkena i Norden, og fortsætter

”Vores baggrund fra broadcast services som playout og live afvikling af traditionelt lineært TV  giver os et unikt afsæt for også at hjælpe broadcasters og mediehuse med at etablere og udbygge deres positioner på markedet for OTT løsninger – der kun vil blive en mere og mere seriøs udfordrer til den traditionelle distributions- og forretningsmodel.”

Et Aarhus baseret iværksætter brand

Arkena har i dag en lang række af de største TV kanaler, mediehuse og virksomheder i Europa som kunder, såsom Disney, FOX, Canal+, BBC og Discovery.

Arkena blev stiftet i Danmark i 1999, og leverede allerede dengang online radio services tilsvarende dem som bl.a. Spotify tilbyder i dag, dengang under TDCs Opasia portal. Selskabet blev de følgende år det største inden for WebTV, inden det i 2010 blev en del af en nordisk koncern, da de oprindelige stiftere – herunder Mads Kaysen, som siden har været i selskabet som Nordisk direktør – solgte selskabet.

”Det er selvfølgeligt en både sjov og også rigtig god dansk historie, at en forretningsidé og et navn som opstod i et iværksættermiljø på Aarhus Universitet i dag rulles ud som et markant Europæisk brand. Og hele revolutionen inden for TV markedet har på ingen måde foldet sig helt ud endnu,” siger Mads Kaysen og fortsætter

”Det her handler ikke kun om nye distributionskanaler for etablerede medier som eksempelvis Danmarks Radio eller TV2, det handler om at udfordre hele tanken om hvem og hvad der kan være et medie. Vi har set det med Jyske Bank TV (som Arkena står bag) og vi kommer til at se det meget mere udbredt i fremtiden inden for alle typer af virksomheder og organisationer, som har en historie at fortælle og hvor video og levende billede kan forstærke og forbedre denne historie”

Arkena leverer internet-tv og digital broadcast løsninger til medier, broadcasters og virksomheder. Arkena har 500 ansatte i 9 lande og omsætter for over 70 millioner Euro i 2013. Hovedparten af forretningen ligger indenfor playout services til TV- og radiokanaler, workflow management, OVP (Online Video Platform) software samt distribution af streaming (CDN). I Danmark har Arkena kontorer i København og Aarhus. Arkena er ejet af den franske TDF koncern.

Skriv et svar