Arkiver

EventsNyheder

Skal du deltage i det velgørende hackathon Ideaid?

De to unge iværksættere Daniel Mierzwinski og Phillip Bock har taget initiativet og arrangeret det første velgørende hackathon IDEAID – Donate your brain.

philip-bock

Inspirationen kommer fra udlandet, hvor flere velgørende organisationer har fået løst tekniske problemstillinger ved denne type event, som her består af to foredrag, en pitchworkshop og en teamworkshop.

Deltagerne skal finde på løsningsmuligheder til den problemstilling, de bliver præsenteret for. Til gengæld for indsatsen vinder teamet med den bedste ide en tur til Ghana, hvor deres løsning skal prøves af.

Hjælp IBIS og vind en tur til Afrika?

Daniel Mierzwinski og Phillip Bock har indgået samarbejde med udviklingsorganisationen IBIS, som arbejder for lige adgang for alle til uddannelse, indflydelse og ressourcer. Organisationen står med en konkret udfordring i Vestafrika, hvor lokalbefolkningen har svært ved at få medbestemmelse over og gavn af de enorme ressourcer, der ligger i områdets undergrund.

”Det er super spændende at vi får lov til at præsentere noget af vores research fra Vestafrika for en gruppe innovative udviklere. Det vil give os rig mulighed for at få andres øjne på vores projekter” siger Stine Bang, som arbejder med politik og kampagner i IBIS.

Deltagerne skal udvikle værktøjer, der sikrer befolkningens indflydelse på minedriften i området. Det team, som juryen vurderer, har den bedste løsning, vinder en tur til Ghana, hvor deres løsning skal testes og implementeres.

Netværk sikrer kvaliteten

IDEAIDDMDeltagerne vil være iværksættere fra reklamebranchen og start-up scenen samt mennesker fra undervisningsmiljøet. En del af de 50 deltagere til hackathonet vil blive headhuntet af arrangørerne for at sikre et højt kvalitetsniveau til eventet. 

Desuden er der nu åbent for tilmelding via IDEAIDs hjemmeside. Arrangørerne opfordrer derfor alle som har noget at byde ind med i forhold til opgaven til at kontakte arrangørerne på IDEAID.

“Vi prøver at skabe nogle gode rammer. U-landsarbejde behøver ikke at være trist – De bedste idéer kommer jo når man har det sjovt. Det handler for os om, at vi skal skabe et arrangement, som vi selv ville have tilmeldt os.” – udtaler medarrangør Daniel Mierzwinski.

Prestigefuld jurylogo_rectangular IDEAID

Til at bedømme de forskellige teams har arrangørerne allieret sig med nogle af den danske start-up scenes mest fremtrædendeprofiler.

Udover en repræsentant fra IBIS er det  Pelle Martin, Kreativ Direktør og stifter af Spring/Summer, Tine Thygesen, Direktør og stifter af Everplaces samt Phil Chambers, Teknisk Direktør for Podio.

Eventet løber af stablen i weekenden den 28. februar til 2. marts i “Kforum for Studerendes” lokaler på Gammel Kongevej i København.

Skriv et svar