Arkiver

Nyheder

Mailbird tilbyder simpel kvalitets email på Windows

Mailbirds internationale team består bl.a. af tre danskere. Deres mailklient til Windows samler på ros og priser fra hele verden. Co-founder Michael Bodekær forklarer Mailbirds succes og fortæller om udfordringerne ved at arbejde sammen med folk på tværs af kloden.

Windows applikationen Mailbird udvikles af et geografisk adspredt team, med founders fra USA, Columbia, Indonesien og Danmark. Jeg fik fat i Michael Bodekær, som udgør en tredjedel af Mailbirds danske co-founders. De to andre er Michael Olsen og Carolina Mera. Sammen arbejder de til dagligt hos Contenga på kontorfællesskabet Founders House i København.

Jeg spurgte Michael Bodekær om holdets motivation for at lave netop en mailklient til Windows:

“Der er et klart mangel på kvalitets designet software på Windows. Oftest er alle kvalitets apps kun udviklet til Mac og iOS. Vi ønskede at bringe denne høje kvalitet af design og programmering til Windows platformen, og vi så en kæmpe mulighed i email markedet. Vi ønskede at lave en lynhurtig, flot designet, kvalitets email klient, der fyldte det hul vi så i markedet.”

Noget har de i hvert fald gjort rigtigt. Applikationen blev bl.a. kåret af PCWorld som den bedste gratis mail klient til Windows, og ifølge Michael Bodekær hverver Mailbird tusindvis af brugere ugentligt.

Et geografisk spredt team
Mailbirds founding team består af medlemmer fra fire forskellige lande, fordelt jævnt over hele kloden. Ud over, at man ikke har de samme muligheder for personlig kontakt, er der en markant spredning i tidszoner, hvilket kan byde en stor udfordring. Jeg spørger Michael Bodekær om, hvordan man takler dette potentielle problem. Som ethvert lang-distance forhold, kræver det arbejde at holde gnisten i live.

“For at det kan fungere med remote teams, er man nødt til at opdele ansvarsområder klart. Derudover har vi ugentlige tactical team Skype møder for at planlægge og sikre at vi holder kontakten. Vi snakker/chatter også dagligt over Skype i vores team gruppe og laver lidt sjov og ballade ofte før og efter vores møder for at holde top team spirit – hvilket vi virkelig har,” forklarer Michael Bodekær.

Forudsat, at man formår at holde et godt arbejdsmiljø i live på tværs af kloden, findes der også en del fordele. Michael Bodekær påpeger især, at det internationale hold har et bredt fælles netværk over hele verden, hvilket har hjulpet dem med at blive dækket af medier i Amerika, Europa og Asien.

Mailbird fås i en gratis udgave. Det er også muligt at opgradere til en Pro version for et lavt årligt beløb eller at købe et lifetime abonnement.

Hent og prøv Mailbirds gratis applikation til Windows på deres hjemmeside.

2 kommentarer

Skriv et svar