Arkiver

Nyheder

Med en dansk iværksætter i SV: Er du alene som iværksætter?

DenmarkBridge Silicon Valley Trendsonline

I slutningen af marts rejste Fazli til USA for at tilbringe tre måneder i San Franciscos iværksætter-kedel – Silicon Valley. Han giver dig sit bud på, hvad der sker “over there” og skriver om de oplevelser, erfaringer og ikke mindst udfordringer, som iværksætterlivet i Silicon Valley byder på. Her kan du læse Fazlis andet brev hjem.
Fazli
I Silicon Valley er der ingen tvivl om, hvor iværksættere arbejder fra. De skal være så tæt på koffein som muligt, og det er netop også derfor, at Starbucks-kulturen blandt iværksættere er stor.

Starbucks er dog ikke det eneste sted, hvor du ser iværksættere i Silicon Valley. De findes overalt på forskellige kaffebarer, cafeer og ude i parkerne, når solen skinner. Mange af disse iværksættere har ikke et decideret kontor og arbejder forskellige steder fra. Det er ofte nye iværksættere og teams bag nye startups, som endnu ikke har fået kontorplads endnu eller vil spare omkostningerne i opstartsfasen – forståeligt.
fazli-starbucks
Samtidig bekæmper disse iværksættere også en af de største hæmsko for de mennesker, der har en stor passion for at starte noget selv – nemlig solopreneur-forbandelsen. Solopreneur er en sammensætning af ordene “solo” og “entrepreneur”. Kort sagt en iværksætter, der er alene om det.

Ensomhed skader dit startup

En del iværksættere forestiller sig, at mange mørke timer i en dyb kælder fører til den succes, som de drømmer om. Dette er også udbredt i Silicon Valley, for hårdt arbejde skal der til – men du behøver jo ikke at være alene om det.

Faktisk kan det at være alene skade dit startup, da det kan slå hårdt på din psyke, at du ikke har andre at sparre med. I Silicon Valley findes en masse iværksætterhuse, hvor du kan komme i kontakt med andre iværksættere og arbejde i teams, selvom man arbejder på sit eget projekt. Samtidig kan du altid støde på en anden iværksætter i kaffebarerne.

Iværksætterkultur på uni

Et andet sted, hvor jeg finder det rart at arbejde, er på Stanford i Palo Alto. Her er mange faciliteter, og derfor er der mange iværksættere, der sidder rundt omkring på campus og i bibliotekerne. Det er inspirerende og motiverende at være der, især når du hænger ud med andre iværksættere, som er i gang med deres egne projekter.

Energien du får fra andre iværksættere og al den sparring og feedback, der opstår, giver en øget produktivitet. Det skal man ikke undervurdere. For selvom det er hårdt, at være iværksætter, så skal det også være sjovt.

fazli-stanford

Ophæv solopreneur forbandelsen

En af grundende til at mange succesfulde startups stammer fra Silicon Valley, mener jeg skyldes den store fælleskabsfølelse. Fælleskabsfølelsen kan mærkes og de mange iværksætterhuse er med til at øge den effekt. Det er ikke ensomt at være iværksætter i Silicon Valley, der er nemlig mange erfaringer at trække på og hjælp at hente blandt ens “kollegaer”.

I Danmark findes der også mange tiltag, men det er ikke ligeså nemt at støde på andre iværksættere, når man sidder på kaffebarer eller på bibliotekerne rundt omkring. Det bør vi ændre på! Smid et tweet til mig @fazlikoc, hvis du er træt af at være solopreneur i Danmark.

Er du enig med Fazli? Og har du lyst til at høre mere? Så følg med i Fazlis næste brev hjem fra Silicon Valley.

Skriv et svar