Arkiver

Nyheder

SEED Capital og Welfare Tech investerer i protese-teknologi

I samarbejde med velfærdsklyngen Welfare Tech Invest investerer SEED Capital i den danske virksomhed Medichanical Engineering, der arbejder med hofteprotese-teknologi.

Venturefonden SEED Capital investerede allerede tilbage i 2011 i det lovende medtech startup Medichanical Engineering. Nu er de klar med endnu en pose venturepenge – denne gang i samarbejde med Welfare Tech Invest.

Investering sikrer succesfulde hofteoperationer

Medichanical Engineering har udviklet et produkt, der skal sikre, at flere hofteoperationer får et vellykket resultat. I dag opstår komplikationer i en del af de udførte hofteoperationer. X-pander skal sikre, at kirurgen ved, om protesen vil passe eller ej og har muligheder for at rette til, så resultatet bliver succesfuldt i første forsøg.

Den nye investering er kommet i stand på baggrund af et succesfuldt klinisk studie, hvor Medichanical Engineerings produkt er blevet testet på patienter og flere forskellige kirurger har haft produktet i hænderne og givet deres feedback.

Klar til markedet i 2015

Medichanical Engineering er nu så langt fremme i udviklingen, at de, med den nye investering i ryggen, kan sigte efter at være klar til lancering i 2015.

”Med den nye finansiering fra SEED Capital og Welfare Tech Invest, har vi nu mulighed for at få gennemført næste runde af klinisk afprøvning samt få vores CE-mærke og dermed blive klar til at markedsføre X-pander i de første måneder af 2015. Det er en særdeles spændende fase vi bevæger os ind i nu, hvor vi skal omstille os fra at være et udviklingshus til at blive en kommerciel virksomhed,” fortæller Eske Winther Petersen, der er direktør i Medichanical Engineering.

1 kommentar

Skriv et svar