Arkiver

Nyheder

Nordic Startup Awards fejrer den nordiske iværksætterånd

Nordic Startup Awards er lige rundt om hjørnet og om ikke mange dage, kan du stemme på, hvilken af de nominerede, du synes, skal vinde de eftertragtede priser. Vi har talt med co-founder Kim Balle om visionen bag eventet der fejrer den nordiske opfindsomhed og iværksætterånd på tværs af et blomstrende nordisk startup økosystem.

Om blot et par dage, d. 9. maj, offentliggøres listen over nominerede til de 7 spændende kategorier:

Startup of the Year Founder of the Year Best Investor Best Provider Developer Hero Best Newcomer Startup Journalist

Og så starter afstemningen om, hvilke af de nominerede, der fra semifinalerne går videre til den store finale i Oslo 22. maj. Fik du sikret dig din billet? Ellers kan du gøre det her.

Kim Balle

Vi skal hylde Nordens dygtigste iværksættere

Nordic Startup Awards er en unik serie af awards, der skal fejre nordisk innovation og startup spirit. Det overordnede mål er at samle de bedste iværksættere og organisationer inden for det nordiske startup økosystem med kategorier, der dækker hele økosystemet – fra enkeltpersoner til større organisationer og nystartede startups.

Kim Balle, som er founder og CEO i Nordic Startup Awards forklarer at Nordic Startup Awards er vores mulighed for at vise, hvad vi kan i Norden:

“I danmark har vi over de sidste 5 år udviklet et stærk økosystem for iværksætteri. Det samme er i større og mindre grad sket i dig andre nordiske lande, som vi har rigtig mange ligheder med. Vores vision var tilbage i 2012 at samle alle disse spillere fra regionen ved at lade de nordiske lande konkurrere mod hinanden og derigennem kan vi skabe en fælles nordisk ånd omkring iværksætteri,” siger han og fortsætter:

“At samle de nordiske iværksættere til et event giver også en mulighed for at sætte regionen på verdenskortet og minde folk om, at meget af verdens innovation rent faktisk kommer fra Norden. Og på samme måde vise hele regionen, hvad der foregår i alle nordiske lande i alle niveauer af økosystemet.”

Se hvad Kim Balle sagde, da nogle af deltagerne var samlet til Horizon Talks – samtaler om visionerne for det nordiske samarbejde:

Event Video – Nordic Startup Awards from DROBE – your digital wardrobe on Vimeo.

Dansk semifinale @Huset i Magstræde

Nordic Startup Awards kører over to runder – De nationale semifinaler afholdes i hvert enkelt land: Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. De udvalgte semifinalister går videre til The Grand Finale og skal konkurrere om at blive Nordens mestre.

Den 15. maj samles de mest indflydelsesrige spillere fra det danske startupmiljø: foundere, helt nye og etablerede startups, journalister, investorer, serieiværksættere og udviklere til en aften i iværksætteråndens tegn for at sende de bedste danske bud på nordiske mestre videre til den store finale i Oslo 22. maj.

Awardshowet starter 19:30. Find after party og andre detaljer om eventet her.

Stærk jury i Oslo

En håndplukket jury bestående af nogle af de højest kvalificerede personer fra startupmiljøet i Norden skal plukke vinderne fra de nominerede startups. Juryen består af Bogdan Lordache, Founder af How-To-Web, Fredrik Cassel, General Partner i Creandum, Jörg Sutara, CEO og Co-founder i Paymill, Michael Bodekær Jensen, Founder af Project Getaway, Livit, Labster og Mailbird, og Michele Orzan, President i EuCham og Founder af GREENWILL.

Du kan følge Nordic Startup Awards på Twitter og Facebook.

Se videoen om eventet her:

Event Video – Nordic Startup Awards from DROBE – your digital wardrobe on Vimeo.

Skriv et svar