Arkiver

Nyheder

Aftale: Lettere at blive udenlandsk iværksætter i Danmark

I aften er Folketingets partier minus Enhedslisten nået til enighed om en aftale, der skal skaffe kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Det omfatter også en lempet aftale, der gør det lettere for iværksættere at være i Danmark.

Aftalen, som hovedsageligt handler om en lempelse af forskerskatteordningen, giver mulighed for at udenlandske iværksættere fra tredjeverdens lande kan starte virksomhed i Danmark. Det skriver Ritzau her til aften.

Udenlandske studerende kan blive

Det skal være lettere at komme udefra og starte egen virksomhed i Danmark, og med den nye aftale følger en forsøgsordning, som skal hjælpe iværksættere fra tredjeverdenslande, der vil starte virksomhed i Danmark.

“Der er tale om reformer, som er stærkt efterspurgt af virksomhederne. Med tre nye ordninger bliver der en bredere adgang for udlændinge til det danske arbejdsmarked, og det gør det lettere for virksomhederne at rekruttere medarbejdere med kvalifikationer, der ikke kan skaffes herhjemme,” siger skatteminister Morten Østergaard (R) til DR.dk.

På samme tid bliver det lettere for studerende fra lande uden for EU, der har taget en uddannelse i Danmark, der har varet mere end tre år at få lov til at blive. De kan fra nu af få lov til at opholde sig i Danmark i to år, hvor de kan søge job, så længe de er selvforsørgende.

Regeringen og de andre partier, der har indgået aftalen, håber, at flere talentfulde internationale dimittender vil blive i Danmark.

Nemmere at få lov til at arbejde

Samtidig giver den nye aftale mulighed for, at udenlandske medarbejdere og deres familier kan få administrative CPR-numre, så de hurtigere kan få skattekort og oprette lønkonto.

Aftalen indebærer også, at virksomheder i Danmark får mulighed for at benytte sig af en fast-track ordning, så de let og hurtigt kan rekruttere højtkvalificerede medarbejdere. Dog skal virksomhederne have mindst 20 ansatte, hvilket vil begrænse de mindre iværksættervirksomheder betydeligt.

Skriv et svar