Arkiver

GuideNyheder

Fem tips til det perfekte kaffemøde

Et stykke fast inventar i en god netværkers repertoire er kaffemødet. Men det er meget let at holde fem kaffemøder på en dag uden at få noget ud af det. Vi har snakket med Camilla Stockfleth Olsen om, hvordan man får mest muligt ud af sine kaffemøder.

Camilla er kvinden bag JustChill, en personlig assistent service. For hende er netværksmøder en integreret del af hendes arbejdsliv, og de er efterhånden blevet en del af hendes dagligdag. Vi har taget hendes gode råd og kogt dem ned til de fem vigtigste punkter.

1. Hav et specifikt formål

Det er vigtigt, at du ikke blot “mødes for at mødes”, men at du har en konkret agenda med mødet. Rigtig ofte aftaler man kaffemøder med folk uden at vide præcis, hvad det er man forventer at få ud af det, men så risikerer du at spilde vedkommendes, og din egen, tid.

CamillaStockfleth_picDin agenda for mødet, skal være 100% klar og tydelig. Også gerne før mødet i en mail, så begge ved, hvad formålet er, også så man ikke spilder hinandens tid,” siger Camilla Stockfleth Olsen.

Husk at gøre din agenda klar for din kaffepartner i indledene mails, så I begge er på samme side. Så får i afviklet det på mest effektiv vis.

2. Vær punktlig

Kom til tiden! Især inden for startup-verdenen er tid den mest værdifulde ressource, vi har, og at spilde modpartens tid er meget respektløst.

Aftal også på forhånd, hvor længe I mødes. Camilla pointerer, at et kaffemøde som regel varer i 20 til 30 minutter, men det kan selvfølgelig variere efter, hvad I skal snakke om. Selv om I har en god snak kørende, så gør modparten opmærksom på tiden, når den aftalte periode er gået. Det kan være, at du redder dem fra at komme for sent til deres næste aftale!

3. Vær forberedt

Det kan spilde rigtig meget tid, hvis I skal til at fortælle jeres livshistorie til kaffemødet. Læs lidt op om dem du møder. Check evt. LinkedIn profiler eller relevante artikler, som er skrevet om eller af dem. Dette sparer ikke blot tid til selve mødet, men giver et meget positivt indtryk.

Det er meget smigrende, når folk man møder allerede kender lidt til en. Alle kan lide at blive rost, så sørg for at kommentere på noget, de har lavet, måske allerede i din indledende mail. Men sørg for, at du kun roser dem, hvis du mener det! Hvis du bare roser for at rose, skinner det igennem,” siger Camilla Stockfleth Olsen.

4. Tilføj værdi

Ofte beder du om et kaffemøde, hvis du selv ønsker at få noget ud af modparten. Men husk at altid være bevidst om, hvordan du kan tilføje værdi til forholdet. Lyt aktivt og vær på udkig efter muligheder, hvor du for eksempel kan lave en intro til relevante personer eller tilbyde lidt sparring på et felt, du kender til.

Det er vigtigt, at du ikke bare hægter det på til sidst som en slags eftertanke, men at du altid aktivt leder efter muligheder at hjælpe. Dette gør det ikke kun mere organisk og troværdigt, men det er en fantastisk vane at komme ind i.

5. Følg op

Hav noget med til mødet at tage noter på. Hvis I kommer frem til, at du skal gøre noget bagefter, skriv det ned. Det gælder, hvis du for eksempel skal sende et link til den fede tjeneste eller video du nævnte, eller hvis du skal lave en intro. Skriv også ned, hvis din kaffepartner skal gøre noget for dig. Så husker du at minde dem om det, hvis de glemmer det selv.

Du må også meget gerne følge op et stykke tid efter, hvis jeres møde førte til nogle konkrete resultater. Det kan for eksempel være, hvis du fik dit ønskejob på baggrund af deres intro, eller hvis deres justeringer til din salgs pitch forbedrede din omsætning. Det er altid fedt at få at vide, at man gør en forskel.

Kaffemødet er en uundværlig del af tilværelsen for iværksættere, der er nødt til at være professionelle netværkere. Husk Camillas tips til dit næste, og husk: øvelse gør mester!

Har du flere gode tips til, hvordan man maksimerer udbyttet af kaffemøder? Så del dem endelig med os.

Skriv et svar