Arkiver

EventsNyheder

Next Step Challenge udvælger 12 nye startups

Europas største startup-konkurrence Next Step Challenge har annonceret deres seneste internationale ”batch” af iværksættervirksomheder! Holdet inkluderer 7 virksomheder fra USA, 2 fra Storbritannien og dertil virksomheder fra Israel, Tyskland og Sverige. Virksomhederne vil dyste om den største iværksætterpris i Europa på knap 2 millioner kroner.

Dette års 12 virksomheder strækker sig fra den Israelske app, der gør talehæmmede personer i stand til at tale tydeligt, kun ved brug af deres stemme, til en amerikansk Silicon Valley-opstartsvirksomhed, som tilbyder en komplet hjemme monitorerings- og automatiseringsløsning i én samlet enhed.

Og så tilbyder en tysk iværksættervirksomhed et produkt, der kan crowdsource information omkring ledige parkeringspladser, udelukkende ved hjælp af smartphone-data.

Den danske startup-konkurrence varer 6-måneder og fokuserer på smart-home, smart-energy, digital health og kommunikation. Hver virksomhed i Next Step Challenge får også 225.000 kroner i seed-funding, og muligheden for at vinde hovedpræmien på knap to millioner kroner (€ 250.000).

Læs også: Vind €250.000 i Next Step Challenge programmet.

De 12 udvalgte virksomheder er…

WordUp startede i Provo, Utah (USA) i 2013. WordUp er verdens første globale gaming-platform for sprogelever. Her kan du spille spil, der er designet til at lære dig nye sprog, mens du har det sjovt med studerende fra andre lande.

ParkTAG blev startet maj 2014 i Tyskland. ParkTAG kan crowdsource information omkring ledige parkeringspladser, udelukkende ved hjælp af din smartphone. Data fra 2-6 % af bilisterne i en storby er nok til, at den avancerede algoritme kan forudsige, hvor der vil være ledige parkeringspladser.

TableGrabber er startet i Silicon Valley i USA. Virksomheden tilbyder restauranter en software-platform, som kan forudsige restaurantens besøg over tid og samtidig ændre priser dynamisk.

Insticator er lokaliseret i New York og stiftet i 2014. Insticator er en platform, der faciliterer engagement fra TV-fans. Det gør de ved at samle gamification, social interaction og et point system i en samlet oplevelse, hvor fans interagerer omkring TV-indhold.

Unified Intents er et svensk firma, der blev startet i 2010, som tilbyder produktet Unified Remote. Unified Remote er en app til din computer, der gør dig i stand til at gøre din Smartphone til en fjernbetjening for din computer, for derved at betjene alt fra youtube og  netflix lignende apps til at styre standardprogrammer.

iNovar er et firma fra England, stiftet i 2013. De tilbyder en app, der gør dig i stand til at tilgå virksomhedsdata, uanset udgiver eller format, på en hvilken som helst mobil enhed med 100 % data sikkerhed og 0 % konvertering af dataet.

CloudGrid blev stiftet i februar 2014 i England. CloudGrid er en åben cloud-baseret platform, der lever energianalyser og kontrol af el-netværk ved at koble sig på eksisterende el-netværk. Den leverer trådløs dataindsamling og kontrol af kredsløb fra alle enheder på nettet, og giver dig en potentiel besparelse på op til 30 % på dit energiforbrug.

Admetsys er fra Boston, MA i USA. Admetsys har udviklet den første fuldautomatiske enhed til styring af blodsukkerniveauet hos indlagte patienter. Den optimerer en procedure, der er forblevet uændret de sidste 30 år.

RapidSOS har til sæde i Boston, MA og New York, NY i USA og blev stiftet i 2012. De leverer en service, der tillader at sende nødopkald direkte til alarmcentralen gennem de eksisterende opkaldsforbindelser, uden at du skal ringe. Ydermere tilbyder de en platform, der kan distribuere nødsignaler til alle mobilenheder koblet på et givent netværk.

Nwave Technologies har base i England. Nwave tilbyder en trådløs teknologi med meget lavt strømforbrug og lang rækkevidde, der samtidig er billig at implementere til de kommende Internet of Things-enheder. Teknologien kan anvendes på mange måder, hvor den første der kommercialiseres er et parkeringssystem, der gør dig i stand til at tjekke om en parkeringsplads er ledig.

Voiceitt er fra Israel og startede i 2014. De leverer en App, der gør talehæmmede personer i stand til at tale tydeligt, kun ved brug af deres stemme. Applikationen oversætter den mumlende tale til forståelig tale.

Sentri fra Silicon Valley startede i april 2014. Sentri er en komplet hjemmemonitorerings- og automatiseringsløsning i en samlet display-enhed. Sentri-enheden tilpasser sig dit hjem, og sender dig personaliserede notifikationer og giver dig videofeed fra dit hjem på din Smartphone.

Der er desværre ingen danske iværksættervirksomheder udvalgt til årets omgang Next Step Challenge.

Skriv et svar