Arkiver

BusinessNyheder

Amazons softwarefejl kostede dyrt og flere netbutikker frygter konkurs

Hvis du handlede julegaver på Amazon i fredags, havde du en god chance for at gøre et historisk kup. En softwarefejl hos Amazons leverandør Repricer Express fik fredag aften priserne på en række varer, til at falde til cirka 9 danske øre. Tilbage står netbutikkerne, der melder om tab på op til flere hundrede tusind kroner. Af Sisse Melsen.

Sidste fredag mellem kl. 20.00-21.00 fik de besøgende på Amazon sig en stor overraskelse, da butikkernes varer blev solgt langt billigere, end hvad godt er. De uhyre billige priser gjorde at rygtet spredte sig lynhurtigt på de sociale medier, og mange forbrugere kunne glæde sig over at have gjort sig et jule-kup.

Årsagen er, en softwarefejl hos Amazons trejdeparts leverandør Repricer Express, som fredag aften fik prissat tusindvis af varer til en penny stykket, eller hvad der svarer til cirka 9 danske øre.

Martin Le Corre, som driver og sælger sine varer på Amazon, siger, at fejlen kan koste ham mere end 100.000 pund.
“Vi fik et opkald fra en konkurrent, der fortalte os, at alle vores produkter blev solgt til en penny stykket. Efter blot en time havde vi 1.600 ordrer, og folk købte 10-100 kopier af alle,” siger Martin Le Corre.

Tilbage står netbutikkerne, der melder om tab på op til flere hundrede tusind kroner, og frygter at de store tab kan føre til konkurs.

Amazon har i en meddelelse gjort det klart, at butikkerne ikke kommer til at hæfte for de ordrer, der er blevet annulleret i tide. Mange ordrer er dog allerede afsendt, da Amazon også tilbyder lagerplads og fragt for mange af de netbutikker, der sælger via den amerikanske gigants markedsplads. Repricer Express har undskyldt fejlen og forsikret, at noget lignenede ikke vil gentage sig. Begge selskaber vil tage individuel kontakt til de berørte butiksejere.

Amazon arbejder på at annullere de ordrer, der endnu ikke er afsendt, og forhandlerne må nu forsøge at redde trådende ud med deres kunder, da fejlen ikke kun resulterede i tabte penge, men til mange dårlige anmeldelser fra kunderne.

Skriv et svar