Arkiver

EventsNyheder

Takeaways fra #ExpertNight: Funding for startups

Onsdag den 4. februar bød Elance velkommen til den fjerde udgave af ExpertNight, denne gang med temaet ’Funding for startups’. Af Rikke Nielsen.

Det var et tætpakket mødelokale i Rocket Labs, der bød velkommen til en række erfarne iværksættere, som svarede på spørgsmål og delte ud af deres bedste råd til at få funding. I panelet sad Tine ThygesenFounders HouseMartin von HallerBird&BirdSteffen W. FrølundBowntyJesper ThymeEye4Talent og David Ventzel, Accelerace, som delte deres guldkorn og diskuterede indbyrdes omkring mulighederne for at opnå funding som startup. Steffen Hedebrandt, Country Manager for Norden hos Elance var moderator på debatten.

Læs også: Serieiværksætter: Drop klichéerne når du pitcher

Fokuser på dit produkt frem for at lede efter funding

Panelet kom omkring mange områder af funding, lige fra hvordan man tiltrækker investorer, til hvordan man laver TineThygesen-StartupLive2012de bedste investeringsaftaler. Et råd, flere af paneldeltagerne var enige om, var, at man som startup bør fokusere på at skabe opmærksomhed omkring sit produkt, lang tid før man begynder at kontakte investorer.

Bliv hot, inden du går til en investor,” lød Tine Thygesens helt konkrete råd.

David Ventzel fra acceleratorprogrammet Accelerace supplerede med at fortælle, at innovationsmiljøerne og investeringsfondene konstant er på jagt efter nye startups, de kan investere i.

Lad være med at lede efter funding. Fokuser på at vokse og derefter vil fundingen finde dig,” lød rådet fra ham.

Læs også: Kings of Scaling: We’re just salespeople #Expertnight

Hvad er din virksomhed værd?

Et andet emne, der blev diskuteret meget var, hvordan man som iværksætter skal forholde sig til aftaler med potentielle investorer, herunder hvad man som startupvirksomhed er værd.

Igen ramte Tine Thygesen hovedet på sømmet og proklamerede:

Du er det værd, som folk er villige til at betale.

Martin Von Haller, advokat i firmaet Bird & Bird, bød ind med sin viden om blandt andet de dokumenter, der skal laves, når et investersamarbejde påbegyndes. Især et område, bad han publikum om at være opmærksomme på.

Jo længere et term sheet, desto mere inkompetent en investor,” lød den udforbeholdne mening fra Von Haller, der også opforderede publikum til at tænke sig grundigt om, i forhold til kontrakter:

Vær kritisk og brug din fornuft. Der er intet værre end ’dumb money’, der tror de er ‘smart money.‘”

Til sidst leverede hver af de fem paneldeltagere deres bedste råd, som blev delt på Twitter. Find dem alle under hashtagget #ExpertNight.

Det var fjerde gang, at Elance var vært ved de populære ExpertNights. Tidligere har eksperter på områderne PR for startups, skalering af virksomheder og konflikthåndtering i forhold til de udfordringer, der opstår som startup.

Se video fra #ExpertNight: Funding for startups her:

Skriv et svar