Arkiver

BusinessNyheder

Emplate bringer Beacons ind i bybilledet

Emplate har specialiseret sig i Beacon-teknologien, og vil gøre den nemt tilgængelig for alle organisationer. De har netop åbnet op for, at andre udviklere kan anvende deres Beacon management-platform og integrere det i deres egen løsning.

Alle taler om Beacons, men hvad er det helt præcis, kommunikations-teknologien kan, og hvorfor er den interessant?

Beacons er en enhed, som udsender et bluetooth-signal til din smartphone. Signalet er i stand til præcist at lokalisere smartphones via en app.

Det åbner op for et hav af anvendelsesmuligheder eksempelvis inden for formidling af informationer, der relaterer sig præcist til det sted man står. Teknologien imødekommer den stigende mobile tendens, som vi alle møder hver eneste dag. Netop derfor er der et ekstremt potentiale for at integrere Beacons i alverdens services.

Blev anbefalet at start virksomhed
Emplate blev til som følge af et vellykket semesterprojekt. Hele teamet havde en drøm om at skabe noget fra bunden, noget der kunne skabe forandringer og noget, som de kunne kalde deres eget. Alle i teamet var klar over, at de havde et tårnhøjt ambitionsniveau, og kompetencerne til at skabe en god forretning var på plads.

Så fordelene og ulemperne ved en smartphone som medie
Emplate udviklede først konceptet med fokus på attraktionsbranchen, men opdagede så et hul i markedet for at udnytte smartphones som medier.

Den største barriere er omkostningerne forbundet med udviklingen af apps. Stort set alle inden for attraktionsbranchen har de samme funktionalitetsbehov. Derfor er det håbløst, at alle får udviklet specielle apps, der mere eller mindre har samme egenskaber.

Få dage efter eksamen fik teamet et CVR-nummer, og Emplate ApS blev en realitet. Under to måneder senere havde de deres første kunde.

Hurtig ekspansion til andre markeder
Det hele startede i attraktionsbranchen, men hos Emplate blev de hurtigt klar over, at systemet kunne anvendes i mange andre brancher. Formidling af informationer, der relaterer sig til netop det sted, hvor man befinder sig, er relevant alverdens steder.

På nuværende tidspunkt har Emplate kunder inden for vidt forskellige brancher som bilforhandlere, messer, attraktioner, læringscentre, byvandringer og shoppingcentre.

”Fælles for alle brancherne er, at vi hjælper med at føre de digitale elementer ind i den fysiske verden, og udnytter smartphone-mediet til at gøre information lettere tilgængelig for brugeren. Det er lykkedes os at gøre de uendelige muligheder med Beacons tilgængelige for næsten alle virksomheder, og det i sig selv er en vigtig milepæl for os” fortæller Nikolaj Dahlgaard, Partner hos Emplate.

Gjorde konkurrenter til partnere
Det fremtidige fokus er at brede løsningen ud i Danmark, Norden og derefter Europa. For at det kan lade sig gøre, har Emplate en overbevisning om, at den letteste vej findes ved samarbejde med virksomheder inden for samme boldgade.

”Vi har i lang tid betragtet store applikations-udviklingshuse som konkurrenter, men det er gået op for os, at vi faktisk kan hjælpe hinanden. Vi har udviklet en byggeklods, som anvendes hos udviklingshusene. Selvom det ikke er Emplates egen fælles-applikation, der udvides, får vi spredt konceptet, hvilket er det overordnede mål. Det er win-win,” siger Nikolaj.

Nikolaj fortæller videre at Emplate allerede har det første samarbejde på plads med udviklingshuset Intertisement, og de samarbejder nu om deres første fælles projekt.

”Vores samarbejder giver os muligheden for at tilbyde større og mere avancerede løsninger med funktionaliteter vi ikke selv har ressourcerne til at udvikle. Det gør det altså muligt for os at lege med de helt store fisk i søen,” uddyber Nikolaj Dahlgaard.

På nuværende tidspunkt benytter mere end 1500 forbrugere apps med Emplates Beacon-koncept integreret. Teamet har et hav af idéer på tegnebrættet, hvor deres Beacon-koncept, vil nytænke den måde, vi kommunikere og interagerer på i hverdagen.

Emplate beacon
Foto: Thomas Boisen, Ideality.com

Skriv et svar