Arkiver

NyhederSustainable TechSustainable Tech

Ny fond skal give socialt ansvarlige startups et løft

socialt

Brøndby IF-formanden Jan Bech Andersen, investeringseksperten Morten Tinggaard samt afgåede Vestas-direktør Morten Albæk har med den nystiftede investering- og rådgivningsvirksomhed Voluntas Investment & Advisory Firm en vision om innovative investeringsmuligheder og socialt ansvar. 

Med Voluntas har trekløveren en ambition om at tilføre et element af socialt ansvar, og dermed differentiere sig blandt eksisterende investeringsselskaber.

”Voluntas er en unik investerings- og rådgivningsvirksomhed, der beskæftiger sig med innovative forretningsmodeller, start-up selskaber, og/eller selskaber med fokus på social ansvarlighed, og stræber efter at være den mest meningsfulde i verden af slagsen,” fortæller Voluntas i en pressemeddelelse.

Startkapital på 100 millioner dollars
Voluntas har med en startkapital på 100 millioner dollars – altså over 660 millioner kroner – rig mulighed for at støtte op om virksomheder og idéer, der stemmer overens med fondens vision om socialt ansvar og bæredygtigt iværksætteri. Startkapitalen stammer primært fra Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen, der er hovedejer af Voluntas. Medejerne er investeringseksperten Morten Tinggaard og den tidligere direktør i vindmøllekoncernen Vestas, Morten Albæk, der for nyligt er blevet kåret til som en af verdens mest indflydelsesrige marketingsdirektører af magasinet The Internationalist.

På deres hjemmeside oplyser Voluntas, at de har visse kriterier, når de søger nye investeringsmuligheder, heriblandt virksomheder med nye forretningsmuligheder, produkter eller tjenester med et langsigtet bæredygtig vækstpotentiale. Målet for Voluntas er først og fremmest små og mellemstore virksomheder.

Skriv et svar