Arkiver

E-handelNyheder

Stærk CSR-profil sikrer millioninvestering

Logistikkompagniet modtager en millioninvestering fra Den Sociale Kapitalfond, som følge af en kombination af nyskabende logistikkoncepter og stærk CSR-politik i forbindelse med en beskæftigelsesinklusion af personer uden for arbejdsmarkedet.

Siden 2009 har Logistikkompagniet positioneret sig stærkt på det danske marked med en række nyskabende koncepter og arbejdsmetoder inden for lager og logistik.

Men særligt har et af deres nye tiltag sikret, at virksomheden nu positionerer sig særligt godt i forbindelse med virksomhedens sociale ansvarlighed; CSR.

Logistikkompagniet har nemlig knækket koden til, hvordan personer uden for arbejdsmarkedet kan komme succesfuldt i beskæftigelse igen. Det er det øgede fokus på CSR i forbindelse med et særligt opkvalificeringsforløb og en unik teamleder-tilgang til logistikarbejdet, som sikrer denne specielle kombination af høj effektivitet og stabilitet i produktionen – samt en høj grad af inklusion og trivsel blandt medarbejderne.

Virksomheden har dermed formået med en effektiv turn-around at bringe virksomheden tilbage på vækstkurven i 2015 efter store udfordringer og underskud på 2,5 millioner kr. i 2014.

En investering i en stærk CSR-profil
Den Sociale Kapitalfond (SKF) er Danmarks første sociale venturefond, som blev etableret af TrygFonden i 2011. Fonden investerer i og rådgiver virksomheder, der målrettet skaber muligheder for udsatte grupper i Danmark.

Det er netop denne unikke kombination af logistikkompetencer og en bevidst CSR-politik hos Logistikkompagniet, der resulterer i, at Den Sociale Kapitalfond nu vælger at investere millioner i virksomheden.

”Den Sociale Kapitalfond investerer i virksomheder, der forener social og forretningsmæssig succes og skaber nye muligheder for udsatte grupper. Det kan Logistikkompagniet. Virksomheden er god til at opkvalificere udsatte ledige og ansætte dem i takt med, at virksomheden vokser. Logistikkompagniet er Den Sociale Kapitalfonds sjette investering og føjer sig til rækken af spændende eksempler på, hvordan små og mellemstore virksomheder i Danmark kan tage et særligt socialt ansvar og samtidig tjene penge,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden og formand i Den Sociale Kapitalfond.

Investeringen falder selvfølgelig i god jord hos Logistikkompagniet, og administrerende direktør Carsten Moberg udtrykker sin begejstring for millioninvesteringen:

”At kombinere vækst med socialt ansvar og entreprenørskab er hele ideen med Logistikkompagniet, og i Den Sociale Kapitalfond har vi fundet en partner, som vil medvirke til at udvikle forretningen og fortsat sikre vores sociale profil. Det kommer vores kunder til gode, det kommer en masse marginaliserede personer til gode, og vi kan levere et kvalitetsprodukt til vores loyale kundeportefølje,” fastslår administrerende direktør Carsten Moberg.

Nyt uddannelsesforløb skal fastholde den unikke position
I takt med millioninvesteringen, skaber det nye samarbejde mellem Logistikkompagniet og Den Sociale Kapitalfond unikke muligheder for beskæftigelse af mennesker, der har været uden for arbejdsmarkedet.

Virksomheden vil lancere et uddannelsesforløb, kaldet ”Akademiet”. Dette uddannelsesforløb bygger på mere end seks års erfaringer med mennesker, som har været på kanten af arbejdsmarkedet. ”Akademiet” vil bidrage til at fasttømre Logistikkompagniets unikke position på markedet, udtrykker bestyrelsesformand for Logistikkompagniet, Per Agger-Nielsen.

Logistikkompagniet bliver allerede anerkendt for sin CSR-politik, da virksomheden i 2015 har været indstillet til at modtage CSR People Prize. Derudover har Logistikkompagniet været nomineret til at modtage Greve Kommunes Erhvervspris i 2014, samt har administrerende direktør Carsten Moberg har fået overrakt Børsens Gazellepris i 2014.

Skriv et svar