Arkiver

Content PartnereNyheder

Digital nomade: Nyd rejsen!

Konkurrencen ”Twitters Hule” er et samarbejde mellem WeLoveStartups og DANA, for at give unge iværksættere under 30 muligheden for at få eksponeret deres idé. Denne artikel er resultatet af den anden konkurrence-runde.
FundRaising.How – Fundraising made easy. Stifter og legatrådgiver, Søren Madsen, giver her sit syn på det at være iværksætter.

Internetvirksomheden FundRaising.How startede i januar 2014 og har sidenhen hjulpet flere hundrede danske studerende med at få legater til at studere i udlandet. Desuden har virksomheden hjulpet cirka 100 iværksættere, og 12 organisationer virtuelt i hele verden med at sikre danske legater.

Af Dorte Primdahl Møberg

For stifter og legatrådgiver i Fundraising.how, Søren Madsen, der til dagligt er bosat i Thailand, er det ikke iværksætter-delen som primært vækker passionen, men derimod livsstilen som den internetbaserede virksomhed muliggør.

Min egen succes skabte drivet til at skabe min virksomhed
Efter et studieophold på Bali i 2012, var Søren Madsen klar over, at han ville arbejde online. Den fleksibilitet det giver at være virtuelt og tage arbejdet med sig rundt, tiltaler ham.  I 2013 tog han derfor en beslutning. Han ville skaffe legater nok til at kunne studere en MBA og bo flere år i Thailand for at udvikle en internet virksomhed.

Han fik stor succes med at skaffe legater til sin egen MBA og valgte derfor at gøre karriere ud af at rådgive andre i at søge og få legater – virtuelt.

”Livet skal leves nu, og for mig er det forenet med at rejse og opleve verden i mere end 5-6 uger om året. Med ejerskab over en virtuel forretning bliver det en mulighed. Her er det mig, der sætter agendaen, arbejdstempoet, og bestemmer hvor i verden arbejdsdagen starter i morgen. Ingen puster mig i nakken eller diktere hvor mange ugers ferie, jeg har i år,” siger Søren Madsen.

Det er svært for andre, men jeg syntes, det er spændende
Mange mennesker finder det uoverskueligt og utroligt svært at søge legater. Med sin drøm om at starte en internetbaseret virksomhed for øje, fandt Søren ud af, at han kunne kombinere dette med sin legat-søgnings succes. Specifikt for Fundraising.how har mange personer og organisationer draget direkte økonomisk gevinst af hans rådgivning, og for Søren Madsen er det en fornøjelse, at se ting tage form i mindre grad på grund af hans legat-research service og rådgivning.

Udfordringer og succes
Inden for fundraising industrien er der utrolig højre krav. Som iværksætter gælder det om at bevise, at du ved, hvad du taler om og levere målbare resultater, for at kunne vinde kundernes tillid.

”Det er hårdt arbejde. Det er der ingen tvivl om. Jeg arbejder 100% virtuelt fra udlandet og oplever sjældent, men dog i enkelte situationer, at tingene ville kunne tage hurtigere form hvis jeg mødte op personligt.”

Søren anser Fundraising.how som værende sin største succes. Virksomheden startede på en laptop i Thailand og har kun budt Søren til Danmark i 30 dage, siden eventyret begynde. Livet som online nomade, har han altid været klar over, han ville vælge, da han tror på, at verden bevæger sig i den retning.

”Hvis det, jeg laver, kræver en fysisk tilstedeværelse, så vil jeg ikke være med. Jeg tror på, at verden bliver mere og mere digitaliseret, og derfor skal det, jeg sælger, for så vidt muligt, være digitalt,” forklarer han.

Vil ikke lave det samme resten af mit liv
Sørens ambitioner er ikke til at tage fejl af. I løbet at 2016 håber han på, at Fundraising.how er det førende legatrådgivningsfirma i Danmark og har markedsandele i resten af Skandinavien. Om 3 år er ambitionen, at Fundraising.how er et internationalt fundraising-rådgivningsfirma med kunder fra flere kontinenter. Om 5 år er virksomheden solgt. Søren Madsen håber, at han kan fortage et exit, da han ikke har intentioner om at lave det samme resten af sit liv.

Lad dig ikke skræmme
Man kommer ikke til succes ved at sove i timen. Søren har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor han er i dag. Han har nogle enkelte råd til dem, som går rundt med drømmen om at starte sin egen virksomhed.

”Sikr dig likviditet til ikke at skulle passe et job på siden. Dit startup har brug for dit 100% dedikerede fokus. Er du ikke loaded, så arbejd hårdt igennem en periode for at spare penge op, sælg noget du ejer, og gå ned i levestandard samtidigt. Overvej også at gøre brug af globaliseringen. Find ud af hvor du kan tjene flest penge samtidig med, at du har lavest mulige omkostninger,” lyder rådet fra Søren Madsen.

Derudover råder Søren specifikt internet iværksættere til, at de ikke skal lade sig skræmme af at gå ind i et marked, der virker konkurrencepræget. Der er overflod af halvhjertede idéer og støj på nettet.

Sluttelig nævner Søren noget at det vigtigste, han vil anbefale nuværende og kommende iværksættere: ”Nyd rejsen!”

Skriv et svar