Arkiver

BusinessNyhederPlatformSoftware

Bownty rejser serie A-investering på 25 millioner kr.

Det danske startup Bownty, der samler, sorterer og formidler deals til forbrugere, har rejst en investering på 25 millioner kr. Investeringen kommer fra en håndfuld investorer med ekspertise i at opbygge succesfulde aggregator-forretninger – herunder momondo, Trivago og Cheapflights.

Den danske startupvirksomhed Bownty, har siden de blev etableret i 2011 oplevet stor vækst. Nu løfter de sløret for en Serie A-investering på 25 millioner kr.

Investeringen kommer fra Bowntys eksisterende investorer, bestående af en række business angels, venturefonden SEED Capital, den engelske investeringsfond HOWZAT Partners og Pia Vemmelund, Managing Director for momondo og bestyrelsesformand i Bownty.

Disse har tidligere opbygget succesfulde aggregator-virksomheder såsom momondo, Trivago og Cheapflights.

“Siden vi etablerede Bownty har vores ambition været at bygge et stort, succesfuldt selskab, der gør for deals på lokale oplevelser, hvad momondo har gjort for rejsemarkedet. Med investeringen får vi nu en række investorer, som allesammen har været med til at skabe nogle meget succesfulde virksomheder bygget på samme forretningsmodel. Det er utrolig værdifuldt at få så kompetente kræfter med på rejsen,” siger stifter og CEO i Bownty, Steffen W. Frølund.

Til spørgsmålet om, hvad det er for en udvikling de er inde i som virksomhed, der gør at de har kunnet lande så stor en investering, svarer Steffen W. Frølund, at det særligt skyldes, at Bownty falder lige ind den vækst, der for øjeblikket præger forbrug via mobilen.

“Helt generelt er en af de helt store udfordringer ved at drive en forretning som vores skiftet fra desktop til mobil, herunder at sikre konverteringsraten og størrelsen på brugernes gennemsnitskøb. Heldigvis er vores forretning utrolig godt gearet til netop disse forhold, fordi vi beskæftiger os med relativt små gennemsnitskøb og ting som folk køber forholdsvis ofte – tit i form af et værdibevis, som kan bruges senere,” forklarer Steffen W. Frølund.

Fokus på eksisterende markeder
Med investeringen får Bownty nu endnu bedre mulighed for at fortsætte væksten. På nuværende tidspunkt tilbyder Bownty samlet set deals fra over 100 dealsites i cirka 1200 byer i Europa, og siden januar i år har den 4 år gamle virksomhed mere end fordoblet medarbejderantallet, som i næste måned runder de 37.

”Igennem fire år har vi oparbejdet en stærk vækstmotor, og investeringen betyder, at vi nu får endnu bedre mulighed for at accellere den. Helt konkret vil vi primært rette fokus mod vores eksisterende markeder, hvor vi ønsker at styrke vores tilstedeværelse markant,” siger Steffen W. Frølund.

Investorer øjner stort internationalt vækspotentiale
Både Pia Vemmelund, direktør i monomdo, og Sascha Hausmann fra HOWZAT Partners er enige om, at Bownty har et stort internationalt vækstpotentiale.

”Jeg har altid haft stor tillid til teamet bag Bownty, og jeg tror på, at Bownty kan blive en global leder inden for oplevelsesuniverset. Bownty kan på mange parametre sammenlignes med momondo, og jeg er overbevist om, at vi med kapitaltilførslen nu er i stand til at udbrede kendskabsgraden af Bownty betydeligt – ikke kun i Danmark, men også i flere europæiske lande. Jeg glæder mig utrolig meget til at følge udviklingen,” lyder det fra Pia Vemmelund.

Sascha Hausmann fra HOWZAT Partners, der desuden indtræder i Bowntys bestyrelse, supplerer:

”Vi blev tiltrukket af Bowntys imponerende organiske vækst og succesfulde opkøb. Holdet har vist stor forståelse for, hvordan man bygger og skalerer en ægte global virksomhed. Vi er glade for at kunne støtte holdet i deres internationale ekspansionsstrategi og ser frem til at se en øget kendskabsgrad af Bownty i de kommende måneder”.

Den næste store succes fra DK
Også hos SEED Capital er man begejstrede for at kunne offentliggøre endnu en investering i Bownty:

”Bownty opererer i et meget favorabelt marked, strategien virker og tallene ser rigtig gode ud. Derfor investerer vi endnu en gang i Bownty. Vi har fulgt Bownty fra starten og de er, i den grad, vokset med opgaven, og vi har nu fået tiltrukket nogle virkelig stærke kræfter som Pia Vemmelund og HOWZAT Partners, som har et stærkt kendskab til netop denne branche og forretningsmodel. Bownty kan meget vel gå hen og blive den næste store succes fra Danmark,” siger General Partner, Lars Andersen.

Bownty rejste sin første investering i begyndelsen af 2012. Den kom fra Danmarks største venturefond for nystartede virksomheder, SEED Capital, som investerede i deal-platformen igen i 2013 sammen med Accelerace Invest.

På nuværende tidspunkt har holdet bag Bownty ingen konkrete planer om frasalg af forretningen.

1 kommentar

Skriv et svar