Arkiver

IværksætterlivNyhederUngt Tech

“Unge skal drømme om at blive iværksættere”

Brian Jakobsen, medstifter af Bikematch, har valgt at blive Global Entrepreneurship Week ambassadør for at reflektere over sin egen rejse som iværksætter og give sine bedste råd videre. Læs med her, om hvordan man nemt kommer igang med iværksætteri. 

I 2011 startede Brian Jakobsen på en ny uddannelse, hvor der var stort fokus på iværksætteri. Det var især anerkendt i hans nye netværk. “Jeg startede med iværksætteri, fordi jeg netop kunne se, at flere i min omgangskreds begyndte at arbejde med deres egne ideér,” fortæller han.

Det har præget hans lyst til at blive iværksætter, og i dag er han medstifter af Bikematch, et startup der skaber overblik over cykelmarkedet, og som samler alle cykler til salg i Danmark på ét sted.

Simple ideer er vejen frem
Brian Jakobsen har lært, at iværksætteri ikke kræver en ny og banebrydende idé, masser af penge og specialiseret viden at starte virksomhed. “Det handler bare om at komme igang med noget, der er simpelt så hurtigt som muligt, og så skal det nok udvikle sig derfra,” siger han.

Dog giver Brian Jakobsen udtryk for, at der en barriere ved den store mængde af bureaukrati, som er forbundet med at starte op som selvstændig. Derfor foreslår han, at man fra starten allierer sig med en mentor, som kan bistå med råd og vejledning i hele opstartsprocessen.

Unge skal drømme om at blive iværksættere
Med opgaven som Global Entrepreneurship Week ambassadør håber Brian Jakobsen på at kunne fremme iværksætteri med særligt fokus på opstartsprocessen. “Det giver mig mulighed for at reflektere over de arbejdsprocesser og beslutninger, som har givet pote for mig,” fortæller han.

Vigtigst af alt fortæller Brian Jakobsen, at der skal skabes en kultur, hvor flere unge drømmer om at blive iværksættere, og den kultur vil han være med til at skabe som Global Entrepreneurship Week ambassadør.

Du kan se ugens GEW-events via dette link og deltage i debatten på #skabfremtiden.

1 kommentar

Skriv et svar