Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederRobotSoftware

Digitalisering: Hvor er verden om 20 år?

En analyse af teknologiens historie viser at den teknologiske udvikling er eksponentiel. “I løbet af det 21. århundrede vil vi ikke opleve en udvikling svarende til 100 år. Vi vil snarere opleve en udvikling svarende til 20.000 år,” lyder det fra direktør for teknik i Google, Ray Kurzweil.

Hvis Ray Kurzweil har ret i sin udvidelse af ‘Moores Lov’, vil vi inden længe have teknologisk kapacitet, der overstiger vores kollektive menneskelige intelligens.

Hvor vi før i tiden blot skulle formå at navigere i den konkrete verden, kræver kompleksiteten af verden af i dag, at vi ikke blot skal navigere og skabe orden i det, der er, men også skabe orden og hypoteser om, hvad der kunne være. Vi skal være klar til hastig forandring.

Robotterne kommer
Ifølge Andrew McAfee, forsker ved MIT, vil fremskridtet inden for teknologi gøre, at produktiviteten overskrider private ansatte. Med andre ord, vi har flere menneskelige forbrugere end menneskelige producenter i dag. Dette mener Andrew McAfee vil accelerere.

Alt, der er mentalt eller fysisk routinearbejde, vil blive robotiseret.

“Hvis det kan omsættes til kode, kan du automatiserede det,” siger han.

I den gamle økonomi tog det i gennemsnit en virksomhed fra Fortune 500 20 år at nå en valuation på en milliard dollars. I dag tager det mindre end 5 år. Virksomheder på S&P 500 kunne før i tiden holde i 65 år. I dag, er gennemsnitsleveiden 15 år.

Adoption er hurtigere
Drivkraften bag alle disse forandringer skyldes ikke kun den hastige forbedring af teknologi, men også skiftet og den udbredte adoption af det. Historisk set tog anerkendelsen af ny teknologi op til flere årtier. Den mobile smartphone, med en adaption på 75% i USA i dag, er den teknologiske opfindelse, der satte gang i udvidelsen af sociale medier.

Vi bevæger os nu fra det lineære til det eksponentionelle med teknologiske fordele fra kunstig intelligens til droner til komplet autonome transportmidler, der vil forandre vores liv og genskabe vores kontekstuelle referencer, lyder det fra McAfee.

Vi er begyndt at tilpasse os ved at opgive vores behov for at bevare enhver form for indhold, som vi kan få adgang til teknologisk: telefonnumre, kort, datoer, fakta, tal, osv. Snart vil vi også opgive andre former for kontrol.

Et fremtidsscenarie malet frem
For at forstå alle disse ting, så overvej denne genkendelige term: “ring til mig” – et hverdagseksempel, der illustrerer hvor hurtigt vores kontekstuelle referencer har forandret sig.

Forestil dig horisonten for de ting vi spekulerer i i dag. Hvad betyder ‘kør’ i dag i forhold til, hvad det vil betyde, når vi har autonome køretøjer. Fysisk post blev erstattet af elektronisk kommunikation, men hvad vil udbredelsen af dronen betyde? Hvilken betydning vil penge have, når der ikke længere er en håndgribelig valuta, fordi vi enten er kontant-løse eller gået over til i virtuel valuta – eller begge dele?

Hvilke andre kontekstuelle referencer vil morfe sig ind i vores hverdag? Ting vi måske ikke engang har kapacitet til at forestille os på nuværende tidspunkt?

Budskabet fra Mcafee er klart: Dette er kun begyndelsen.

Skriv et svar