Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederPlatformSpil

Lad ikke dit iværksætteri begrænses af de danske grænser

Marc Levin og Oliver Rechnitzer står bag det virtuelle spil site, Tipsterville. De startede virksomheden i London, og Oliver er nu flyttet til Danmark, men hvordan er det at være iværksætter i Danmark?

Nogle ser det som en udfordring at starte virksomhed i Danmark eller at flytte til Danmark efter opstart. Det kan blandt andet være svært at skaffe risikovillig kapital fra danske investorer og fra institutioner som eksempelvis banker særligt i opstartsfasen af en virksomhed.

Men der er ikke kun udfordringer forbundet med iværksætteri i Danmark. Det kan også være en fordel at bosætte sig i Danmark, når man er iværksætter. Oliver Rechnitzer er blandt de iværksættere, der for nyligt er flyttet til Danmark, efter han har boet i London, hvor Marc Levin, medstifter og partner af Tipsterville, stadig bor og arbejder. Oliver vil fremover arbejde videre med virksomheden Tipsterville fra Danmark, og hvordan ser han på at være iværksætter i Danmark?

Beliggenhed og netværk er et plus
Oliver er oprindeligt fra Danmark og ser derfor fordele i at bosætte sig i Danmark som iværksætter.

”Fordelene ved Danmark er beliggenhed og netværk. Du kan bo hos en ven eller familie,” siger Oliver og påpeger, at netværk er yderst vigtigt, når det gælder grundstenene i ens virksomhed. I starten skal du bootstrappe. Dette har været nemt i Danmark, hvor vores primære netværk befinder sig.

”Du kan bruge dit netværk til at finde folk, funding og kontorlokaler. Bare fordi man er en dansk startup, skal man ikke begrænse sig til at kigge efter kapital i Danmark. Vi mener, at man sagtens kan rejse udenlandsk kapital, eftersom at ens netværk ofte rækker længere end bare Danmark,” forklarer Oliver og fortsætter:

”Udfordringen kan være, at der ikke er så mange mennesker som i London. Det betyder ikke, at du ikke kan rejse til London og mødes med folk, ” siger Oliver, der selv bruger sit netværk i både Danmark og England.

Succesen som iværksætter afhænger af mindset
Som iværksætter handler det ikke kun isoleret set om, hvor du befinder dig i verden. For Oliver handler det i langt højere grad om mindset end placering.

”Gå til opgaven med den rette indstilling – det handler meget om ens mindset,” udtaler Oliver.

Han mener således, at man med den rette indstilling kan nå langt som iværksætter – også i Danmark hvor populationen er mindre, og hvor startup øko-systemet er anderledes end i eksempelvis London.

For Oliver er et vigtigt element af mindsettet dét med at give noget tilbage til systemet.

”Som iværksætter i Danmark får man virkelig mange muligheder. Jeg er overrasket over, hvor mange folk der står klar til at give en gode råd med på vejen. På nuværende tidspunkt er vi med i en Incubator for startups. Her har vi fået kontakt til mentorer og vejledere, som støtter og lærer fra sig. Det er en kæmpe fordel for os, da dette er vores første start up og at lære af andres erfaringer kan være altafgørende for vores fremtidige succes. Tipsterville er mit første startup – men formentlig ikke det sidste. Man prøver sig frem undervejs og lærer af sine fejltagelser,” lyder det afslutningsvis fra Oliver Rechnitzer.

1 kommentar

Skriv et svar