Arkiver

Coworking spacesEventsNyhederUngt Tech

Global Entrepreneurship Week: Unge iværksættere er det nye sort

Global Entrepreneurship Week løb af stablen i uge 47, og som sædvanligt var det en uge fyldt med events. Fokus for dette års Entrepreneurship Week var børn og unge som fremtidens iværksættere.

Global Entrepreneurship Week bød på mere end 200 arrangementer over hele landet. Alt lige fra webinarer om bogholderi til ugens største arrangement med 6.300 deltager, nemlig Danish Entrepreneurship Award. Et andet populært event var Creative Business Cup, der kårede det østrigske startup Blitab som iværksætteriets verdensmester på baggrund af deres tablet til synshæmmede.

Ugen startede med den officielle åbning af Global Entrepreneurship Week 2015 i Industriens Hus med taler fra blandt andre uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen og flere prominente danske iværksættere.

Folkene bag Global Entrepreneurship Week er glade og tilfredse oven på en god uge fyldt med spændende nye tiltag.

“Vi har simpelthen kun mødt glade mennesker og engagerede iværksættere,” siger kampagnechef Sine Larsen og tilføjer, at “iværksætteri er det nye sort.”

Overordnet set føler de sig godt i mål med at fremme iværksætteri i børnehøjde og glæder sig til at se, hvad fremtidens iværksættere disker op med af innovative løsninger.

Men hvad kommer dette fokus reelt til at betyde for iværksætteriet i fremtiden?

Tine Thygesen, iværksætter og stifter af blandt andet Everplaces, Founders House, Nordic Cleantech Open og mange flere mener absolut, at det er en god ide at sætte tidligt ind med information om iværksætter-branchen.

“Vi pejler os tidligt i livet ind på, hvilke interesser vi senere får, så eksponering for iværksætteri som en mulighed er en yderst positiv retning – især for de mange børn, som ellers ikke ville have mødt det hos deres forældre eller omgivelser,” lyder det fra serie-iværksætteren Tine Thygesen.

Hun støtter op om konceptet bag Global Entrepreneurship Week, idet hun ser det som en god vinkel til at introducere de helt nye for iværksætteriet.

De samlede tal for events og deltagere var ikke talt endeligt op ved redaktionens afslutning.

Skriv et svar