Arkiver

NyhederRobot

Her er alt hvad robotudviklerhjertet begærer

Odense kan som robotby se tilbage på et begivenhedsrigt år på det område. 2015 blev et år, hvor Odense virkelig cementerede deres position som en af Europas mest seriøse robotklynger. Vi tager et tilbageblik på året, der gik.

Odense kan se tilbage på et produktivt år inden for robotindustrien. Og helt sikkert også et innovativt år. Et par af højdepunkterne inden for innovationen, der bør nævnes, er Teknologisk Instituts nye innovationshal. En tilføjelse, der giver virksomhederne inden for feltet mulighed for at opfinde og udvikle i stor skala- hallen er godt 700 kvadratmeter.

Uddanner drone-specialister
Den vil vise sig yderst nyttig, når Syddansk Universitet begynder at uddanne de nye specialister inden for droneteknologi. En linje, der blev lanceret i år, således, at de studerende, der startede på kandidatuddannelsen for robotteknologi i september, til februar kan vælge at specialisere sig i de små flyvende robotter.

Når dronerne er færdigudviklede- og byggede, kan de testes i fri natur ovre på det nye SDU UAS test center, beliggende på HCA Airports område. Her har Syddansk Universitet indgået aftale med lufthavnen om at kunne benytte flyvebanerne til test og kalibrering af dronerne.

Skal skabe de bedste forhold
Mange af disse tiltag er kommet fra start i løbet af året, i samarbejde med den nystartede robotklynge i Odense, nemlig Odense Robotics. Netværket består af mere end 70 virksomheder, 10 research- og forskningsinstitutter, 30 uddannelseslinjer og mere end 10 underklynger og netværk inden for feltet. Odense Robotics startede op i løbet af 2015 i tæt samarbejde med Odense Kommune og arbejder målrettet på at udvikle og udvide miljøet i fremtiden.

Generelt har 2015 også bare været et produktivt år for virksomhederne. Udvikling Fyn melder om støt udvikling og øget omsætning over hele linjen. En af frontløberne i løbet af året, som har sat godt gang i snakken, er blandt andre Universal Robots, der tidligere på året blev solgt til amerikanske Teradyne for overvældende 2 milliarder, godt og vel 12 gange årsomsætningen for virksomheden.

Det var 2015- 2016 is yet to come.

Skriv et svar