Arkiver

NyhederVenturekapital

Fond giver 58 millioner kroner til danske virksomheder i 2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V)

Erhvervs- og Vækstministeriet står bag Markedsmodningsfonden, og som nu har afsat 58 millioner kroner til fremtidens forretningsideer. 

Når Markedsmodningsfonden uddeler de 58 millioner kroner, er det for at give 25 virksomheder mulighed for at gøre nye produkter til kommercielle successer. Fondens mål er at hjælpe gode produkter det sidste stykke ud til kunder i hele verden.

”Markedsmodningsfonden bidrager til, at innovative produkter kommer hurtigere på markedet, til gavn for væksten og beskæftigelsen i hele Danmark. Med finansloven blev der afsat 58 millioner kroner til fonden i 2016, så vi kan se frem til, at flere nye forretningsideer kan komme hurtigere fra forskning- og udviklingsstadiet og helt ud på markedet det kommende år,” siger Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen.

En del af udmøntningen foregik gennem en ny dialogbaseret ansøgningsproces, der har til formål at spare virksomhederne for spildt arbejde, forkorte sagsbehandlingstiden og give adgang til likvide midler hurtigere, skriver Markedsmodningsfonden i en pressemeddelse.

”Det offentlige skal være i øjenhøjde med virksomhederne. Som her, hvor det er lykkedes at skære unødigt papirarbejde bort, så de virksomheder, der får tilsagn, får adgang til likvide midler cirka 6 måneder tidligere end hidtil,” siger Troels Lund Poulsen.

Den næste ansøgningsfrist bliver offentliggjort af Markedsmodningsfonden i starten af 2016.

I 2015 har Markedsmodningsfonden uddelt 62 millioner kroner til danske virksomheder heriblandt startups som WakeUpData og Raymio.

Læs også: Fond dykker ned i spildevandet

Skriv et svar