Arkiver

BusinessMedtechNyhederVenturekapital

Startupbootcamps Lars Buch i spidsen for nyt ventureinitiativ

I forbindelse med LEO Innovation Lab, vil medicinalselskabet LEO Pharma nu skrue op for innovationsniveauet med initiativet LEO Ventures, som har fokus på globale startups.

Initiativet hedder LEO Ventures og har det til formål at hente stærke startups fra hele verden til innovationsenheden, LEO Innovation Lab. Hensigten med initiativet er at forbedre niveauet af den tidligere innovation.

Derfor vil LEO Ventures årligt stille et tocifret millionbeløb til rådighed til at foretage investeringer og uddele legater til interessante startups.

“LEO Pharma har udviklet lægemidler i over 100 år, og vi er ret gode til det. Men hvis vi virkelig vil gøre en forskel for folk der lever med psoriasis, så skal vi også sætte ind på alle de andre områder der påvirker patienternes velbefindende,” siger Kristian Hart-Hansen, CEO for LEO Innovation Lab.

“Vi tror på at der er en masse nye teknologier på vej fra startup-økosystemerne rundt omkring, som kommer til at sætte agendaen for sundhedspleje i fremtiden. Gennem LEO Ventures kan vi række ud til disse økosystemer og indlede et samarbejde med de mennesker som udvikler løsninger og teknologier for morgendagen.

Kristian Hart-Hansen fortæller, at LEO Pharma konstant har fokus på at indgå mulige samarbejdsaftaler inden for biotek. Senest har selskabet opkøbt det japanske Astellas Pharmas portefølje af lægemidler mod hudsygdomme.

Lars Buch skal lede initiativet
Lars Buch, som tidligere har beskæftiget sig med Startupbootcamp Copenhagen, har tiltrådt projektet med det formål at lede enheden.

Han ser dette tiltag som en god mulighed for at indgå relationer med startups med skarpe ideer:

”Der er mange startups derude, specielt når man kigger globalt. Vi har nu muligheden for indgå i forskellige interaktioner med dem. Det kan være alt fra at betale for data og hele vejen til at købe virksomhederne. Vi kan sådan set operere inden for hele skalaen,” fortæller Lars Buch til finans.dk

Leo Venture vil have fokus på sundheds-it, men Lars Buch fortæller at det også er interessant at investere i elementer som den mentale sundhed hos folk med psoriasis:

”Vi kigger bredt på sundheds-it, men det er klart, at elementer som den mentale sundhed hos folk med psoriasis og intelligent brug af data er interessante områder. Uanset hvad, skal der være et videnskabeligt element i virksomheden, der gerne skulle differentiere den fra konkurrenterne og gøre det svært at kopiere løsningen,” uddyber han i en udtalelse til finans.dk

Globale investeringer
Novo Seeds, der hører under investeringsselskabet Novo A/S, som bl.a. ejer både Novo Nordisk og Novozymes er kendt for at anvende en lignende model i Danmark. De investerer i nye og lovende startups, som så senere kan føre til egentlige investeringer.

Lars Buch og LEO Ventures er ikke afvisende for at investere i samarbejde med andre danske investeringsselskaber. De har dog tænkt sig at operere på global plan, men med særligt fokus på Nord- og Mellemeuropa, hvor man i forvejen er stærke på området sundheds-it.

”Vi er bestemt ikke afvisende over for at investere sammen med Novo eller Lundbeck, men det her er i høj grad et internationalt, fokuseret initiativ, og vi kigger ikke kun inden for vores egen lille andedam. Derfor kan vi lige så godt investere sammen med et selskab i Schweiz, som vi kan investere med et selskab i Danmark,” uddyber Lars Buch.