Arkiver

GuideIværksætterlivNyheder

Sådan træffer du den svære beslutning

Svære beslutninger medfører ofte svedige håndflader, dybe rynker i panden og en generel fornemmelse af utilpashed i kroppen. Men filosof Ruth Chang er overbevist om, at det er fordi, vi har misforstået noget helt grundlæggende omkring svære beslutninger og den rolle de spiller i vores liv. 

Hvilken karriere skal jeg vælge? Skal jeg slå op med min kæreste – eller gifte mig med ham?! Skal jeg flytte på landet eller blive boende i byen? Spise havregryn eller donuts til morgenmad??

Store beslutninger som disse kan være hjerteskærende svære at træffe. Men ifølge filosof Ruth Chang skyldes det blot, at vores syn på dem er helt forkert.

I denne Ted Talk tilbyder hun et nyt og inspirerende perspektiv på den universelle problemstilling: at træffe et valg. Et nyt og tankevækkende perspektiv, der ikke blot vil hjælpe dig til at træffe de rigtige valg, men som også vil være med til at forme dig, som den du er skabt til at være.

Jurist eller filosof
Da Ruth Chang dimitterede fra college i USA blev hun stillet over for et skæbnesvangert valg: skulle hun gøre karriere inden for filosofi, eller jura.

Valget faldt på det umiddelbart mest rationelle valg – Harvard Law School – men kort tid efter at have afsluttet sin uddannelse og prøvet kræfter med retsvæsenet fortrød hun og skiftede retning. Hun tog i stedet på Oxford University for at læse filosofi og har været filosof med speciale i ‘det at træffe valg’, ‘frihed’, ‘værdier’ og ‘handlekraft’ lige siden.

Et uoverskueligt virvar af for og imod
Chang’s research fokuserer primært på beslutningstagning og den menneskelige tilstand: hvordan udøver vi vores frihed gennem de valg, vi træffer? Hun studerer forholdet mellem fornuft og værdi, og hvordan vi navigerer i det uoverskuelige virvar af for og imod, når vi træffer de beslutninger, der ultimativt kommer til at forme, hvem vi er.

Se den her:

Skriv et svar