Arkiver

FintechNyheder

Bliver de nordiske lande de første der dropper kontanterne?

Penge Trendsonline

En række lande konkurrerer om at blive verdens første økonomi til at droppe papir valuta. Men en region skiller sig ud som frontløberne i kapløbet om at blive kontantløse: Norden.

Kevin Jenkins, administrerende direktør for Visa Europe, har erklæret, at inden for fem år vil kontanter blive anset som “en mærkelig måde at betale for ting”, rapporterer NexChange.

Det forlyder, at Danmark helt overvejer at udrydde papirpenge i 2030. Siden 2015 er Danmarks Nationalbank ophørt med at trykke flere pengesedler og slå nye mønter, og mange bankfilialer har ikke længere kontanter. I juni 2015 annoncerede Dansk Erhverv, at de opfordrer butikker til at afskaffe deres kasseapparater i januar 2016. Langt størstedelen af detailsalget er allerede nu kontantløst – selv ved pølsevogne og loppemarkeder. I mellemtiden er anvendelsen af kontantløse betalingstjenester accelereret, og platforme som eksempelvis MobilePay bruges af 30% af befolkningen.

Vi har i Danmark også tidligt taget Bitcoin til os og kan foretage Bitcoin transaktioner skattefrit. I foråret 2015 indgik startuppet Coinify, en dansk Bitcoin betalingsfacilitator, et samarbejde med PensoPay, der udbyder betalingstjenester til både online og offline virksomheder, for at få kundekredsen til at acceptere Bitcoin som betalingsmiddel.

Læs mere om de andre Nordiske lande på Nordicstartupbits.

Skriv et svar