Arkiver

NyhederSustainable TechUngt Tech

Closay lader dig låne drømmekjolen for en dag

Deleøkonomi, Closay, IværksætteriClosay vil have de danske kvinder til at gå i hinandens klædeskab

For bare tre måneder siden lancerede to unge fyre et online tøjskab til kvinder. Her kan man udleje sit tøj, der bare hænger i skabet og leje drømmekjolen, man ikke har råd til at købe, for en dag.

Tilbage i august sad Alexander Langhede og brainstormede. I tre dage lukkede han sig inde, indtil han endelig kom frem til det koncept, som han skulle føre ud i verden. Da ringede han til sin kammerat og tidligere forretningspartner, Mikkel Hansen.

Ideen var en platform, hvor kvinder kan udleje og leje dele af hinandens klædeskab – kjoler, tasker, smykker, stilletter. I november 2015 lancerede de to 22-årige drenge så Closay.dk.

Closay.dk er en virksomhed i tråd med tidens grønnere tendenser. Som Airbnb, Trendsales, DBA og flere andre deleøkonomiske tiltag vil Closay.dk have os til at leje af hinanden i stedet for at købe nyt. For som Alexander Langhede så rigtigt påpeger, så hænger der mange flotte kjoler og samler støv i de danske kvinders skabe.

Både Mikkel Hansen og Alexander Langhede har erfaring med opstart af egen virksomhed. Mikkel har haft en platform for bloggere, og Alexander har solgt slips på nettet i flere år. De har også før arbejdet sammen om at sælge strømpebukser online, og nu sidder de så ude på Copenhagen School of Entrepreneurship i København blandt andre startups og prøver at få kvinder til at dele deres klædeskabe.

”Måske får man kun brugt en rigtig fin kjole to eller tre gange, fordi den simpelthen ikke dur til hverdag. Så i stedet for at købe en ny, kan man leje en kjole en dag eller en uge og spare rigtig mange penge – samtidig med at man kan tjene penge på at udleje sit eget tøj,” forklarer Alexander Langhede og tilføjer:

”Det giver ikke mening at bruge så mange ressourcer på at producere tøj, der bruges så lidt. Så er det bedre at dele.”

Simpelt, billigt og skalerbart
Både lejer, udlejer og miljøet vinder altså på at dele. Men ude på nettet, hvor platformene findes, er der også andre tiltag, der minder meget om Closay.dk. For eksempel deres største konkurrent, Stylelend.com, der udlejer brugernes tøj, men håndterer alt vedrørende udlejningen – fotografering, forsendelse og vask. Derfor findes Stylelend.com også kun i New York og San Francisco, da de behøver fysiske kontorer i byerne, hvor de fungerer.

Det, vi gør bedre, er, at vi tager det gode koncept, som tøjudlejningen er, men at vi via vores platform holder os til kun at forbinde brugerne med hinanden. Det gør, at vi kan udbyde servicen meget billigere, og ikke har brug for at tage 50 procent kommission af salget ligesom Stylelend,” siger han og konkretiserer:

”Vores koncept er simpelt og billigt, og vi kan hurtigt skalere til mange flere markeder.”

I samme boldgade findes herhjemme også Swapamok.dk og Shareyourcloset.dk. Men dem adskiller drengene bag Closay.dk sig fra ved ikke at operere med et pointsystem, hvor man skal udleje for at tjene point til leje og ved ikke at have en permanent service, hvor man bytter sit tøj væk for altid – på Closay.dk får man altid sit tøj tilbage.

Lige for nu er det kun kvinder, der kan nyde godt af hinandens klædeskabe.

”Det var der, den største målgruppe var, for det vi vil. Kvinder har mange flere muligheder for at dele. For mændene er det lidt begrænset til jakkesæt og ure, men det er ikke umuligt, at vi udvider senere hen,” siger Alexander Langhede.

1 kommentar

Skriv et svar