Arkiver

E-handelNyhederPlatform

Påskeæg, påskelam og påskebryg – danskerne køber ikke ind til højtiden på nettet

Påske Trendsonline

Påskens helligdage byder for mange danskere på et bugnende påskefrokostbord. Men en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Trustpilot viser, at når vi skal købe sild, æg og snaps til påskedagene, er det kun 4 procent, der regner med at gøre indkøbene online.

Påsken står for døren, og for mange danskere betyder det, at familie og venner inviteres til påskefrokost. Men selvom onlinehandlen generelt boomer som aldrig før, er vi stadig tilbageholdende med at købe vores dagligvarer på nettet. Hele 72 procent af de adspurgte i YouGovs undersøgelse af danskernes indkøbsvaner i påsken forventer at foretage alle indkøb i fysiske butikker. Undersøgelsen er for anmeldelsesplatformen Trustpilot. Kun 4 procent regner med at handle deres dagligvarer online.

”Vores undersøgelse viser, at selvom danskerne i høj grad har taget onlineshopping til sig, så er vi stadig tilbageholdende, når det kommer til dagligvarer. Når vi inviterer gæster til påskefrokost, vil vi i mindre grad tage chancer, hvis en levering skulle blive forsinket, eller noget ikke lever op til vores forventninger,” siger Corporate Communications Director i Trustpilot, Mathilde Lykke Bülow, der også peger på, at vores skepsis for at købe dagligvarer på nettet kan hænge sammen med, at dagligvareindkøb stadig er tæt knyttet med en fysisk oplevelse. Vi vil gerne se – og ikke mindst røre – ved varerne, inden vi køber dem.

”Det kan virke meget overraskende, at vi i en tid, hvor alt kan findes online, stadig insisterer på at slæbe vores dagligvarer hjem fra det lokale supermarked. Især i påsken, hvor flere helligdage kan gøre det udfordrende at handle. Men dagligvarer som for eksempel fødevarer er for mange noget, vi gerne vil kvalitetstjekke, inden vi køber,” udtaler Mathilde Lykke Bülow.

Udover dagligvarer forventer 38 procent af de adspurgte at købe alkohol i en fysisk butik op til påsken, mens 54 procent regner med at købe slik og chokolade offline. Kun henholdsvis 1 og 2 procent vil købe disse varer på nettet.

Læs også: Det gør os trygge, når vi handler på nettet

 

 

Skriv et svar