Arkiver

BusinessGuideIværksætterliv

At tjekke arbejdsmail på ferien eller ej – det er spørgsmålet

Ferien står for døren, alt er pakket og klart. Nu skal vi afsted! Men allerede næste morgen kribler det i fingrene efter at tjekke om ordren gik igennem, eller hvad det nu lige var. Men måske skulle du i virkeligheden bare holde ferie og nyde det.

Mange tjekker ind på arbejdsmailen med jævne mellemrum i ferien, for den er sat op på mobilen, og det er jo så nemt. Tænk, hvis der er noget vigtigt. Men det findes flere meninger om, hvorvidt det egentlig er en god idé.

Serieiværksætter Martin Thorborg ser ingen problemer i at tjekke sin arbejdsmail, når man er på ferie. Faktisk mener han, at man skal tjekke den lige så tosset, man vil i en del af dagen og så holde en længere ferie. Det er det, han selv gør.

“Jeg arbejder et par timer hver dag, men så holder vi til gengæld meget ferie, en 7-8 uger. Det var aftalen, jeg lavede med familien: Vi holder mere ferie end mange andre, men til gengæld må de acceptere, at jeg arbejder et par timer om formiddagen,” fortæller han.

Det kan gavne virksomheden

Han mener faktisk også, at det ligefrem kan være gavnligt for virksomheden, hvis man arbejder, mens man er på ferie. Ifølge ham, er det godt at komme på afstand og se virksomheden lidt mere oppefra. På den måde kan man ofte få et bedre perspektiv og se alle småfejlene og mulighederne. Og så kan man så justere derfra.

“Man bør ikke trække stikket fuldstændigt, man får tit meget bedre ideer, når man kommer lidt på afstand af det hele. Det er det, der kan få en virksomhed fra to medarbejdere op til ti medarbejdere lige pludselig. Det er de gode ideer og overblikket,” forklarer han.

Hjernen skal også slappe af

Men det er stressrådgiver Thomas Milsted ikke enig i. Han udtalte for nylig til Finans.dk, at han mener, man skal lade være med hele tiden lige at tjekke sin mail i ferien.

Han er generalsekretær i Stresstænketanken, og han påpeger, at hjernen også har brug for at slappe af og lade op, og det er altså svært, når man hele tiden er på.

Han forklarer også, at folk ofte fortryder, når de har åbnet en e-mail, for måske skal de lige pludselig forholde sig til en hel masse arbejdsrelaterede sager. Og det, når de i virkeligheden skulle have slappet af i pyjamasbukser i sommerhuset med en kop friskbrygget kaffe i hænderne og fuglekvidder foroven.

Forskel på om du er chef eller lønslave

Der er dog forskel, tilføjer Martin Thorborg.  Som almindeligt ansat medarbejder, kan han godt forstå, at man trækker stikket. Det ville han også selv gøre.

“Som almindelig lønslave, der har du ikke ansvaret for at virksomheden kører, det er chefens job, og så skal du bare holde fri og nyde det. Men som iværksætter, så bør du bruge ferien på at forbedre din forretning, og så holde lidt længere ferie,” siger han.

 

 

Skriv et svar