Arkiver

Nyheder

SubReader går efter europamesterskabet

Endnu et par lysende stjerner på startup-himlen er denne sommer på vej frem i raketfart. SubReader vandt DaVinci-konkurrencen til Danish Entrepreneurship award i november 2015, og nu satser de stort til Company of the Year Competition 2016 i slutningen af juli.

SubReader er en app til ordblinde, der læser undertekster op fra tjenester som Netflix. Det hjælper til at gøre videoaftener med venner eller familie til en noget sjovere oplevelse for ordblinde. Appen er udviklet af fire gymnasieelever og har allerede taget dommerne med storm til Danish Entrepreneurship Award i foråret.

Prisen som danmarksmestre kvalificerede dem til en plads ved Company of the Year Competition i Luzern, Schweiz den 25.-28 juli. Competition of the Year Competition er en slags EM i entreprenørskab for unge.

Skoleprojekt blev til startup

SubReader startede som et skoleprojekt på HTX, men tog hurtigt fart. De fire unge drenge har arbejdet som bier siden efteråret 2015 og har indtil videre høstet fire priser for projektet – den seneste til danmarksmesterskabet. Og de arbejder stadig på at gøre appen endnu bedre og mere brugervenlig.

“Op til EM har vi videreudviklet softwaren i appen, så den er blevet mere driftssikker og brugervenlig. Appen kan nu uden problemer læse underteksterne højt fra Netflix, og vi arbejder målrettet på at få appen til at spille sammen med andre platforme som fx HBO og ViaPlay,” siger Alexander Gram Jensen, en af ophavsmændene bag ideen.

Håbet er også at få appen indrettet til brug i undervisningsmidler. Derfor er teamet i kontakt med Center for Undervisningsmidler og skal til efteråret teste appen på en række jyske grundskoler.

Opsatte på sejr

SubReader skal brillere i fire discipliner til konkurrencen: Dommerinterview, scenepræsentation, standpræsentation og forretningsplan, som er sendt forud for konkurrencen. Det hele foregår på engelsk, men teamet er nu ikke nervøse for sproget. De føler, at de har godt styr på deres pitch.

“Vi har ret godt styr på vores fremlæggelser, men vi skal naturligvis være ekstra opmærksomme på, at vi bruger de helt rigtige engelske termer. I vores fremlæggelser sætter vi denne gang mere fokus på mulighederne for at sælge appen i udlandet, da dommerne kommer fra hele Europa,” fortæller Kristoffer Strube Græm, som er en anden af idémagerne.

I det hele taget er de fire unge drenge ikke synderligt nervøse. De tror på deres idé, og på at den kan stå distancen blandt de andre europæiske talenter.

“Til de foregående konkurrencer har vi kendt vores konkurrenter. Det gør vi ikke denne gang, og det gør det ekstra spændende. Vi tror dog, at vi har en fair chance for at gå hele vejen – vi melder os ikke til noget, hvis det ikke er for at vinde,” understreger Anders Bredgaard Thuesen, en tredje SubReader.

Læs også: Subreader løb med sejren til DM i Entreprenørskab

Skriv et svar