Arkiver

IværksætterlivNyheder

Daniel Delouya: Sådan kommer du i gang som tech iværksætter

Skrevet af Daniel Delouya, CEO og Co-founder i Blume.

Hvordan skubber du udviklingen i den rigtige retning, hvordan holder du momentum og hvordan beskytter du dig selv bedst som iværksætter?

I min tid i Silicon Valley har jeg mødt mange inspirerende mennesker og fælles for dem er, at de ikke er blege for at give et kontant og velment råd med på vejen.  Nu vil jeg gerne dele mine erfaringer med andre, der har samme drøm som mig; at blive en succesfuld iværksætter. Jeg har skrevet det her indlæg i samarbejde med Trendsonline, fordi jeg gerne vil give tilbage til et miljø, der har givet mig meget.

Tænk stort

Jeg har ofte oplevet, at mange danskere ikke tør tænke stort, når det kommer til iværksætteri. Alt for mange tænker ikke udover landets grænser og vil helst blot starte noget op herhjemme i sikkerhed. Men du kan ligeså godt tænke stort, det er alligevel den samme mængde arbejde, du skal lægge i det.

Hos Blume brugte vi Danmark til testmarked. Vi lancerede en buggy version 1.0, som vi betragtede som en public beta. Derefter testede vi hurtigt og flere gange, lyttede til feedback, fixede fejl og ændrede småting ved konceptet. Da produktet var finpudset og vi havde fundet vores positionering i markedet, lancerede vi appen internationalt. Danmark er et godt sted at starte din virksomhed, men hvis du skal skalere dit produkt, så bliver du nødt til at tænke stort.

Lær at kode

At lære at kode er formentlig en af de vigtigste ting, du bør investere noget tid i, hvis du vil starte noget op i tech verdenen. Det, at være i stand til at kunne skabe hvad som helst gennem kode, er en af de mest tilfredsstillende succesoplevelser, man kan have.

Og hvis du i forvejen har noget teknisk snilde, så vil du også have nemmere ved at kommunikere med andre udviklere på teamet. På den måde slipper i for mange af de misforståelser, der ofte finder sted mellem tekniske og ikke-tekniske folk, der arbejder sammen.

Der er en grund til, at kodning er så meget til stede i medierne. Hele vores fremtid er baseret på kode, så hvis du vil være en del af den kontinuerlige tech revolution, bør du lære at kode nu.

De fleste tror, at programmering er umuligt at lære, fordi det ofte ser skræmmende ud rent visuelt og kan ligne noget fra en fremtidsfilm. Faktum er dog, at alle kan lære det. Det er en myte, at man skal være et matematisk geni for at lære at kode, for i virkeligheden er det ofte bare basal matematik, der anvendes.

Der findes masser af steder online, der kan lære dig at kode, eksempelvis codeacademy.com, treehouse.com, udacity.com, treehouse.com, khanacademy.com og udemy.com.

Kend dine styrker

Det er essentielt, at du kender dine styrker og svagheder. Fokuser på det, du er god til og lad andre gøre det samme. Et team består oftest af folk med forskellige styrkekompetencer, så husk at udnytte disse kompetencer. Det går for det meste galt, hvis du som ene mand prøver at gøre alting selv, og det er der i øvrigt heller ikke tid til.

Derfor er det også vigtigt, at dit team er sat sammen af folk, der netop besidder forskellige styrker og svagheder, der komplimenterer hinanden. For hvis du prøver at tage alting på egne skuldre, ender du for det meste ud med en masse uproduktivt micro-management. Så fokuser på dine egne styrker og gå ‘all-in’ på dem.

Gå op i dit helbred

At gå op i dit helbred er nok en af de bedste investeringer du kan lave for fremtiden. Hvis du er i god form, er du mere udholdende og har ofte mere energi. Det gør, at du har nemmere ved at koncentrere dig i længere tid, hvilket igen er med til at øge din produktivitet. Og det gør det altså nemmere at nå mere i en travl hverdag.

Motion bør derfor have en høj prioritet i din dag. Personligt mister jeg hurtigt koncentrationen og så daler produktiviteten tilsvarende, hvis jeg ikke får dyrket motion. Et godt råd er at dyrke motion om morgenen før arbejde, det sætter gang i systemet, så når du går i gang med arbejdet, er du 100% på fra første øjeblik.

Dyrker du regelmæssig motion lever du sandsynligvis også længere, hvilket betyder, at du kan følge dine drømme i længere tid. Og det burde være tilstrækkelig nok grund til at holde sig sund.

Skriv et svar