Arkiver

Nyheder

Analyse: Virksomheder elsker tiltag, som regeringen lige har beskåret voldsomt

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort en analyse, som viser, at virksomhederne gjorde flittigt brug af netop beskårede tiltag. Især Innovationsfonden er ramt.

Danske virksomheder nyder godt af at flytte viden fra universiteter ud i virksomhederne. Det konkluderer uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs på baggrund af kortlægningen af forsknings- og innovationssystemet, skriver Finans.

Det er dog lidt uheldigt, da ministeriet netop har skåret markant i bevillingerne til selvsamme tiltag. I alt skar regeringen 1,4 milliarder kroner væk fra forskning og innovation i 2016 i forbindelse med finanslovsændringen.

Innovationsfonden er ramt

Den centrale spiller i forsøget på at bygge bro mellem forskning og erhvervslivet, Danmarks Innovationsfond, mistede blandt andet mere end 600 millioner kroner i 2016.

“Det man kan være helt sikker på, det er, at når man skærer så markant, så går det også ud over specielt Innovationsfonden. Det er utroligt kedeligt, at man skærer lige præcis der, hvor virksomhederne har størst gavn,” fortæller Charlotte Rønhof, som er underdirektør i industriens brancheorganisation DI til Finans.

Analysen viser blandt andet, at mens større virksomheder ofte deltager mere end én gang i forsknings- og innovationssystemet, så deltager små virksomheder oftest kun én gang. Dog er det de mindre og mellemstore virksomheder, som typisk deltager i systemet.

1 kommentar

  • administrations-branchen?

    startup’s elsker ikke burekrati og papirarbejdet ved det – det er kun specialiserede ‘virksomheder’ som ikke laver andet en administration og underholder det offentlige med tunge rapporter der elsker de ordninger….

    vi skal leve af produkter og services i danmark – ikke papirarbejde.

Skriv et svar