BusinessMedtechNyhederPlatform

Den danske medtech-komet Monsenso får australsk partner

mHealth

Teknologivirksomheden Monsenso, som har udviklet en platform til psykiske lidelser har tirsdag annonceret et nyt partnerskab med australsk pioner inden for behandling og forbyggelse af psykiske lidelser.

Det går godt for Monsenso og planerne om at komme på verdenskortet. I juni skrev de kontrakt med den store, britiske fond NHS Foundation Trust of Central Northwest London, CNW, om at implementere  Monsensos mobile health-løsning, mHealth, rettet mod personer med psykiske lidelser. Tidligere i august fik de Monsenso certificering til at lancere i Australien og nu har medtech-startuppet også fået en australsk partner.

Læs også: Dansk sundhedsplatform går Down Under med ny blåstempling

Det er Black Dog Institute, som går sammen med Monsenso om at lede en række feasibility-studier, som skal afgøre, om mHealth-løsningen kan bruges til at indsamle de mest nødvendige data til et antal storstilede tests vedrørende psykisk helbred.

“Monsenso og Black Dog Institutes missioner er meget lig hinanden. Vi sigter begge efter at muliggøre bedre psykisk sundhedsbehandling gennem innovation og videnskab, derfor er dette et spændende øjeblik for begge parter” siger Thomas Lethenborg, CEO hos Monsenso i en pressemeddelelse.

mHealth skal sikre bedre behandling til flere for færre kroner

Partnerskabet skal være med til at nå Monsensos mål om at yde bedre behandling til flere for færre omkostninger, siger Thomas Lethenberg. Her er Black Dog Institute en pioner inden for identificering, forebyggelse og behandling af psykiske lidelser. Forsøget vil lade Black Dog Institute indsamle data i realtid via patienternes smartphone.

Læs også: Dansk medtech-startup skriver kontrakt med stor, britisk fond

“Ultimativt kan den slags værktøj bruges til at yde assistance i realtid til dem i nød, og på det tidspunkt de har allermest brug for det. Men, som alle gode forsknings- og udviklingsprojekter, er vores mål at teste validiteten af disse tiltag; deres  anvendelighed og i hvilken grad de kan tilvejebringe bedre sundhedsydelser.  Endeligt håber vi at kunne bruge den slags værktøj i vores nationale programmer, som involverer psykisk helbred hos unge og forebyggelse af selvmord,” siger Helen Christensen, direktør i Black Dog Institute i pressemeddelelsen.