Arkiver

Kategorier

Nyheder

Tech-konference skal sætte fokus på virtual reality-revolutionen

Foto: Eliaboqueras

En ny konference tager fat i udviklingen af virtual og argumented reality og vil hjælpe Danmark til at få mest muligt ud af den teknologiske revolution, vi står overfor.

Udviklingen inden for virtual reality og argumented reality har den seneste tid taget nogle gevaldige spring. Det er ikke længere en sci-fi 80er drøm eller umuligt at købe for penge, Danmark har fået sin egen VR-butik – verdens første – og enhver med en smartphone kan lege med 360 graders video eller købe gear til at sætte sin telefon op som VR-brille. For ikke at tale om Pokémon Go.

Nu vil en ny festival sætte fokus på argumented reality og virtual reality for at sørge for, at Danmark for alvor ser teknologiernes potentiale og udnytter det til fulde. Festivalen hedder CopenX2016 og løber af stablen fra den 15. september.

Med viden kommer handling

“Vi taler så meget om, at det er godt for Danmark med nye idéer og folk, der realiserer dem. Men når det kommer til ny teknologi som VR og AR, så mangler der er en samlende platform, som kan sikre, at vi kan få det vidensgrundlag, der skal til for at komme ud over stepperne,” siger Therkel Sand Therkelsen, stifter af CopenX og fortsætter:

“Min mission med CopenX er at skabe den platform. Med viden kommer handling. Med handling kommer erfaringer. Og med erfaringer kommer der forhåbentlig nogle svar. Svar på hvad vi skal leve af i fremtiden.”

Der ligger nemlig et stort potentiale for både det offentlige og det private. Og ikke mindst for startups, der kan træde ind på et endnu ungt marked, som ifølge Terkel Sand Therkelsen er meget lovende.

“Vi ønsker, at deltagerne uanset kendskab og erfaringsgrundlag med VR og AR får en aha-oplevelse og forhåbentlig går derfra med en øget indsigt og nye idéer. Jeg håber, at vi med CopenX kan facilitere og kvalificere samtalen om, hvordan teknologien og den uundgåelige udvikling kan bidrage positivt til vores samfund,” siger han.

Teknologierne er allerede en milliardforretning

Ifølge Markets and Markets omsatte markedet for virtual og argumented reality for 1.37 milliarder dollars i 2015, og forventes ifølge International Data Coperation at udgøre 162 milliarder dollars i 2020. Det vil sige på størrelse med markedet for PCere i dag, skriver CopenX i pressemeddelelsen.

Også investeringer har de seneste år eksploderet. Eksempelvis har danske Unity Technologies, som er partner på CopenX, fundraiset 181 millioner dollars.

Masser af talks og workshops at fordybe sig i

CopenX løber over fire dage i København med start den 15. september. Der sker forskellige ting hen over dagens forløb, så tjek hele programmet ud og se, hvad du ikke kan gå glip af.

Eksempelvis er der på førstedagen fokus på fremtidsperspektiverne med blandt andre den amerikanske futurist Robert Scoble som gæst. Dagen efter er der mulighed for at deltage på workshops, og på tredje- og fjerdedagen er der mulighed for at afprøve VR og AR på egen krop.