Arkiver

BusinessNyhederPlatform

Danmark får verdens første demokratiske app til at styrke iværksætteri

Foto: Peter Leth

Dansk Iværksætter Forenings nye bestyrelse sætter gang i en række markante tiltag. Der skal nemlig sættes handling bag alle ordene om entreprenørskab i Danmark, og det skal en såkaldt direct democracy app hjælpe med.

Det er netop blevet vedtaget, at Dansk Iværksætter Forening sætter gang i en række markante tiltag. Både på de interne og de eksterne anliggender. Foreningen får nemlig en ny bestyrelse og som eneste høringsberettigede organisation inden for iværksætteri i Danmark sætter de ind med blandt andet en demokratisk app.

Læs også: Ny bestyrelse i Dansk Iværksætter Forening skal sikre iværksættere en stærkere stemme

Appen er verdens første direct democracy app. Frem for at demokratiet og interesseorganisationer kun kan agere gennem politiske høringer og lobbyisme, vil selvstændige og iværksættere gennem appen kunne påvirke politikerne direkte.

“Vores tanke er, at politikerne gennem appen kan spørge målgruppen direkte og få instant response. Det bliver en helt ny måde at påvirke erhvervslivets vilkår og politikernes beslutninger på,” fortæller Jonathan Løw, serieiværksætter og nu også næstformand i Dansk Iværksætter Forenings nye, aktive bestyrelse.

Den politiske opbakning er tilstede

At foreningen er høringsberettiget sikrer ifølge Jonathan Løw, at politikere og iværksættere er med på præmissen om samarbejde gennem appen.

”Det er fordelen ved at være en høringsberettiget organisation, som Dansk Iværksætter Forening er. Vi er i forvejen i tæt dialog
med politikerne, der i den grad er interesserede i at forstå iværksætternes hverdag og holdninger bedre. De efterspørger hele tiden mere indsigt, men det kan være svært for dem at nå rundt til alle virksomheder og vide, om de besøg, de når, er repræsentative for iværksætter-Danmark. De udfordringer løser vi gennem appen, så den politiske opbakning er til stede,” understreger han.

Og i hvert fald hos Alternativet, hilser de den nye app velkommen.

“Vi skal kunne mærke, at det batter at blande sig og byde ind. Politik kan ofte gange virke distancerende, fordi det føles som langsommeligt og fyldt med spin. Det skaber politikerlede – men initiativet med den direkte demokrati app til iværksættere vil skabe en sund modpol af engagement og ejerskab. Så jeg er mere end almindeligt godt tilfreds med initiativet, og vi er faktisk også firstmovere på det punkt i Alternativet, hvor vi har brugt det længe til medlemsinvolvering og sparring,” siger René Gade, MF og ordfører inden for iværksætteri hos Alternativet.

Politikere har allerede spørgsmål klar til iværksætterne

Også hos Venstre høster idéen om en demokratisk app anerkendelse.

“Venstre har som mål at gøre Danmark til en iværksætternation, hvor det er attraktivt at etablere nye virksomheder og få dem til at vokse. Hvis en moderne app kan forbedre kommunikationen og hjælpe med at indfri Venstres mål – ja, så er jeg positiv indstillet,” siger Torsten Schack Pedersen, MF for Venstre og talsperson 
i forhold til iværksætteri og tilføjer:

“Et eksempel på et spørgsmål, jeg kan forestille mig, at jeg ville sende i APP´en: ‘Hvad er den største hindring for fremme af iværksætteri i Danmark?’”

En app, der kan have betydning for dit levebrød

Der bliver ugentligt skabt hundredevis af nye apps. Mange af dem bliver dog ikke brugt meget mere end en enkelt gang. Men at valget faldt på en app er ikke tilfældigt eller som del i en trend.

“Mange apps er mere eller mindre ligegyldige og har ikke
 direkte betydning for din hverdag og da slet ikke dit levebrød. Vores direct democracy app bliver derimod en direkte adgang til det
 politiske Danmark. Vi springer de normale besværlige led over og kan koble beslutningstagere på Christiansborg og iværksætterne
direkte sammen,” siger Jonathan Løw og fortsætter:

“Politikere, ministre med flere vil kunne spørge i tusindvis af iværksættere til råds og få deres respons på få timer.
 Hvis man bare interesserer sig lidt for bedre vilkår som iværksætter, så skal man hente den app, når den kommer, og bruge nogle
 få minutter ind imellem på at sikre sig de vilkår, der er vigtige for éns virksomhed.”

Skriv et svar