Arkiver

HardwareNyhederSponsoreret indhold

Dansk virksomhed rykkede udviklingen væk fra ledelsesgangen og ud i Scion DTU

Den danske virksomhed Thürmer Tools valgte at flytte udviklingsafdelingen væk fra moderselskabet for at sikre frie rammer for innovationen. Lokationen blev Forskerparken Scion DTU i Hørsholm på grund af det innovative miljø og den rige adgang til netværk og sparring.

Mange virksomheder opretter udviklingsafdelinger, for at bringe innovationen ind i produktionen. Oftest er afdelingen placeret i forlængelse af resten af virksomheden, men flere og flere vælger at placere udviklingsafdelingen i miljøer uden for virksomheden, hvor de ikke er bundet af moderselskabets kultur og måder at gøre tingene på.

En af de virksomheder er Thürmer Tools. De tog skridtet fuldt ud og rykkede afdelingen ud i Forskerparken Scion DTU i Hørsholm.

Væk fra moderskibet

Det var Ingeborg Rosenvinge, den nye chef for Thürmer Tools udviklingsafdeling, som valgte, hvor afdelingen skulle være. Da hun sagde ja til posten var det nemlig betingelsen, at hun ville have afdelingen væk fra det normale miljø, væk fra den konventionelle produktionsgang.

”Vi skal væk fra moderskibet for at ryste den her konventionelle tankegang af os,” forklarer hun.

Valget faldt på Scion DTU’s faciliteter i Hørsholm, da hun følte at de kunne tilbyde det rette miljø. Et innovativt miljø, der også har fokus på netværk.

”Man møder så mange forskellige mennesker herude, der laver alt muligt. Flere af dem arbejder også med ting, som vi kan bruge i vores produktion, så det har givet os en masse nye ideer og input,” fortæller Ingeborg Rosenvinge og fortsætter, ”Det har virkelig båret frugt at flytte herud.”

Som en mindre og måske lidt mere konventionel virksomhed, mener hun ikke, at de ville have mødt alle de spændende kontakter, hvis ikke det havde været for Scion DTU. Hun fortæller, at det har betydet en adgang til så meget netværk og dermed adgang til en masse hjælp, som har været uvurderlig for virksomheden.

“Jeg anbefaler altid Scion DTU til andre, hvis de leder efter kontorpladser. Det er virkelig givtigt at sidde i et miljø, med så megen sparring,” lyder det fra Ingeborg Rosenvinge.

Virksomhed i over 100 år

Thürmer Tools har en lang historie bag sig. Faktisk 118 år. Det hele startede nemlig, da Fritz C. Thürmer patenterede den firkantede gevindskærebakke i 1898, hvilket lagde grunden for familiens arbejde med gevindproduktion til industri og håndværk.

Thürmer Tools er specialiseret i gevind og gevindværktøj, som de producerer til industri i udlandet. I en længere årrække har produktionen derfor også befundet sig i udlandet, men fjerde generation, Erick Thürmer, valgte sidste år at rykke produktionen tilbage til Hvidovre, hvor virksomheden har haft produktionsfaciliteter siden 1985.

De sidste mange år har fabrikken i Hvidovre dog kun koncentreret sig om de specialfremstillede produkter, men nu skal den igen danne rammen om Thürmer produktionen.

Skriv et svar