Arkiver

BusinessNyhederSocial MediaUdland

Snapchat rygtes på børsen i foråret

Snapchat, børsnotering

Virksomheden bag den populære app, Snapchat, går med tanker om at lade sig børsnotere oven på flere års buldrende succes. En børsnotering, der vil kunne værdisætte dem til omkring 167 milliarder kroner eller mere.

Nyheden om en forestående børsnotering kommer fra Wall Street Journal efter mediet er kommet i besiddelse af lækkede dokumenter fra virksomheden. Det var også disse lækkede dokumenter, der kunne løfte sløret for virksomhedens finanser, fortæller TechCrunch.

Her blev der jongleret med store tal. Dokumenterne viste, at virksomheden forventer at generere mellem 250 og 350 millioner dollars i 2016.

Snapchats børsnotering er det stadig blot spekulationer, men rygtet vil vide, at virksomheden arbejder på at kunne realisere noteringen allerede i det tidlige forår 2017, skriver Mediawatch på baggrund af en artikel i Breakit. Og sker det, vil det værdisætte Snappen til omkring 25 milliarder dollars eller 167 milliarder kroner.

Virksomheden selv, vil dog hverken be- eller afkræfte rygterne, fortæller Techcrunch.

Den største IPO i USA siden 2014

Snapchat er blevet rasende populært over de seneste år. Folk snapper selfies, sjove billeder og videoer, som gjaldt det deres liv. Flere features gør det muligt at skrive en tekst over billedet, at tegne ovenpå og nu har de også lavet et par Snapchat-briller, så man ikke engang behøver at fiske mobilen frem.

Det er altså noget brugerne kan lide. Appen har nemlig omkring 150 millioner daglige aktive brugere og rejste tidligere i år lidt over 1,8 milliarder dollars svarende til 12 milliarder kroner i finansiering, fortæller TechCrunch.

Med skarp konkurrence og en smule misundelse fra sociale medier som Facebook og Instagram, vurderer TechCrunch, at tiden meget vel kunne være inde for Snapchats forældre til at gøre sig bemærket på børsmarkedet. Faktisk spås det, at Snapchat kan gå hen og blive den største introduktion på børsen i USA siden 2014, hvis noteringen forløbet som planlagt.

 

Skriv et svar