Arkiver

BusinessNyhederSponsoreret indhold

FMC bringer en bid af den store verden med til Hørsholm

Den internationale virksomhed FMC, er godt i gang med at rykke ind i deres nye hovedkvarter og udviklingscenter hos Scion DTU i Hørsholm. Byggeriet er i fuld gang og virksomheden er så småt ved at falde på plads i det nordsjællandske.

Scion DTU’s forskerpark i Hørsholm ligger utrolig smukt. Det er et stort naturrigt område, der huser en lang række højteknologiske virksomheder inden for primært cleantech, biotech, medico og IT. Selvom der er mange virksomheder, der kan skrive Hørsholm i adressefeltet, er området indrettet med flere mindre bygninger, der gør det muligt at nyde den næsten sommerhus-agtige nordsjællandske natur.

I en af disse bygninger er den internationale virksomhed FMC, i skrivende stund i gang med at rykke medarbejdere fra både Danmark, North Carolina, Philadelphia, Brasilien, Bruxelles og Spanien til Forskerparken. Udover den flotte natur, huser området nemlig en god blanding af små nystartede virksomheder og store internationale virksomheder – og medarbejdere fra hele verden rykker gerne med.

Miljøet gjorde udslaget

FMC er en specialvirksomhed, der siden sin start i 1883 i Californien, har lavet innovative løsninger og produkter til landbrugs-, industri og forbrugermarkeder globalt.
De har tidligere haft faciliteter flere forskellige steder i Europa, men har nu valgt at placere hovedkvarteret og udviklingscentret for Europa, Mellemøsten og Afrika i Danmark. Og valget faldt på Hørsholm.

Danmark giver nemlig også gode muligheder for nytilflyttede medarbejdere fra udlandet, fortæller kommunikationsansvarlig hos FMC, Lars-Erik Pedersen. Det har gjort processen med at rykke arbejdsstyrken væsentligt nemmere, når man kan lokke med en god infrastruktur.

FMC vurderer, at de i Hørsholm, vil kunne blive en del af et givtigt miljø. Efter købet af Cheminova ønskede FMC en stærkere base i Danmark, hvor de stadig ville kunne holde på talenterne fra den gamle virksomhed blandet med medarbejderne fra resten af verden, samt have muligheden for at tiltrække ny kvalificeret arbejdskraft.

“FMC ønskede at placere sig et sted med adgang til spændende kolleger, netværk og et levende miljø. Lige så meget for de ansatte ude på afdelingerne, som for selve virksomheden. På den måde kan der opstå nogle spændende samarbejder,” fortæller han og fortsætter:

“Og så er det jo et miljø med mange uddannelser repræsenteret. Det gør området endnu mere spændende.”

“Samarbejde er nemmere, når man bor dør om dør”

Netop samarbejde har også spillet en rolle for valget af Hørsholm. FMC havde nemlig allerede, inden beslutningen blev taget, indledt et samarbejde med den danske virksomhed Chr. Hansen, som blev stiftet i 1873 af grundlæggeren af samme navn.

De er tilsvarende en stor global virksomhed med medarbejdere i over 30 lande, som udarbejder innovative løsninger til fødevare-, ernæring-, læge-, og landbrugsindustrien.

FMC og Chr. Hansen går sammen om udviklingen af biologiske produkter, som må siges at ligge lige til højrebenet med Chr. Hansen.

“Selvfølgelig behøver man ikke at være naboer, for at stable et samarbejde på benene, men det er nemmere, hvis man er tæt på hinanden og har adgang til de samme faciliteter,” forklarer Lars-Erik Pedersen.

Sværvægtere inden for biotech

Forskerparken rummer i forvejen også andre store biotech-virksomheder, såsom Roche, der har placeret deres innovationscenter i Hørsholm. Roche blev stiftet i Schweiz i 1896 og har siden vokset sig til en af de største biotech-virksomheder i verden.

En anden stor virksomhed er ALK-Abelló A/S, som har udviklet allergi-præparater siden 1923, hvor virksomheden så dagens lys i København.

Det var desværre ikke muligt at få en kommentar i forhold til FMC’s indryk i Hørsholm, fra de andre biotech-virksomheder.

Skriv et svar