Arkiver

EventsIværksætterlivNyheder

Startups overtog Nimb til BLOXHUB BuildTech Reception

Tirsdag var der BLOXHUB BuildTech Reception på Nimb i hjertet af København. Her var der samlet omkring 100 mentorer, investorer, startups og andre ildsjæle inden for iværksætteri. Fokus var på skabelsen af et bæredygtigt økosystem inden for #buildtech.

Hen ad eftermiddagen strømmede innovative entusiaster ind ad døren til Nimb, op ad trappen og ind i Rotunden. Her løb BLOXHUB BuildTech Reception nemlig af stablen. Allerede inden arrangementet var kommet rigtigt fra start, var lydniveauet overdøvende.

Her blev netværket på livet løs, mens det muselmalede kaffestel klirrede lystigt. Og netværk var det altoverskyggende tema for aftenen.

Nøglen er et engageret netværk

Aftenen igennem bød på præsentationer fra de fem startups, der varr udtaget til at deltage i BLOCHUB BuildTech acceleratorforløbet, men indimellem blev iværksætter-ånden boostet af inspirerende taler fra erfarne iværksættere.

Kigge Hvid fra INDEX: Design to Improve Life, var den første til at gribe mikrofonen. Senere på aftenen kom Ulrik Branner fra Geniebelt og Thomas Madsen-Mygdal fra TwentyThree på banen. Hver især leverede de inspiration til, hvordan der skabes et levende miljø for buildtech. Nøgleordene her var engagement og netværk.

Thomas Madsen Mygdal afrundede sågar aftenen med at opfordre alle de tilstedeværende til at kigge rundt i lokalet, kigge på hinanden og overveje, om ikke der var i hvert fald en til to, man burde kontakte og få en kop kaffe med. For et levende netværk er det, der får tingene til at ske, lød dommen fra de tre iværksættere.

kasper-teiner_172dpi_1

Det blev underbygget af paneldiskussionen imellem Lone Feifer fra Velux, Kikki Steffensen fra Rambøll, Flemming Borreskov fra Catalytic Society, Vinay Venkatraman fra Leapcraft og Niels Wingesø Falk fra MT Højgaard. Her gik snakken på, hvordan store, etablerede virksomheder kan hjælpe til at få skabt en god grobund for innovation i byggesektoren. Buddene lød på øget nysgerrighed fra de store virksomheder, villighed til at kigge andre steder efter inspiration og ikke mindst, en mindre bureaukratisk tilgang til det finansielle. For som Vinay Venkatraman, som selv er iværksætter, påpegede til slut, så er en af de største udfordringer for et startup, et stabilt cashflow. Meget få startups kan overleve at vente op til 90 dage på afregning. Deres startup kan i hvert fald ikke.

Deltagerne fik uvurderlig sparring og netværk

Netværk var netop en af de ting, som de fem deltagende startups i Bloxhub Buildtech acceleratorforløb, havde opnået.

Anders Bundsgaard fra robotsoftware-virksomheden Odico fortalte, at deres deltagen i forløbet har givet dem adgang til et fantastisk og professionelt netværk, som havde været svært for dem at opnå i Odense, hvor de har hjemme til dagligt. Han fremhævede også den strategiske sparring, der har hjulpet dem med at få et overblik over virksomhedens fremtidige vej.

Robert Lapins fra Nordsense, der udvikler sensorer til optimering af renovationsbranchen, fortalte at de især manglede kontakt til danske investorer og hjælp til at nå det udenlandske marked.

“Uden BLOXHUB ville vi stadig mangle et netværk og vores produkt ville nok ligge en to til tre udviklingstrin tilbage,” sagde Robert Lapins.

Martin Graulund Dal fra Spiio, der leverer en sensorløsning til monitorering af de såkaldte grønne vægge, altså vægge med plantebevoksning fremfor maling, fortalte, at BLOXHUB har været en stor faktor i at få styr på alle de løse ender. Han forklarede til præsentationen, at for tre måneder siden sejlede det meste af forretningen. BLOXHUB-forløbet har kunnet hjælpe dem med at få defineret deres forretningsplan og udvidet deres netværk.

“For os var det godt, at der var så meget frihed i forløbet. Det var skræddersyet til vores behov, men med masser af tid til at fokusere på det, der var vigtigt for os,” fortalte Martin Graulund Dal.

bloxhub2
Netværk på Nimb

Fokus på kerneområderne

Stor ros lød der også fra Lasse Emil Johansen fra SHUTE, som har udviklet en fiber-sensor til monitorering i, blandt andet, betondele.

“Forløbet var lige, hvad vi havde brug for på det tidspunkt. Vi stod lidt mellem to stole og havde brug for at finde ud af, hvor vi skulle hen,” forklarede han.

Og endelig var der Utopian City_Scape, der arbejder med 3D og Virtual Reality, som en erstatning for de klassiske plantegninger. Martin Haubo Dyhrberg fortæller, at de i det otte år gamle startup, var positivt overraskede over, hvor meget i dybden, forløbet er gået.

“Der blev hele tiden spurgt: ‘Hvorfor? Hvad laver vi, hvor skal vi hen.’ Der var et stort fokus på kerneområderne. Det har virkelig hjulpet os til at få styr på vores forretningsplan, og så har vi fået et meget større netværk,” sagde han.

Løssluppen stemning

Aftenen i selskab med BLOXHUB BuildTech var præget af humor og højt humør. Stemningen fra talerne var afslappet og intim, og det skinnede også igennem i pauserne. Her blev minglet og snakket fremtid og iværksætteri, mens flokken af gæster var i konstant bevægelse. Der blev plejet relationer, der blev uddybet fra de deltagende buildtech startups, og der blev givet hånd til højre og venstre i de smukke lokaler på Nimb.

Konceptet Smart City er kommet for at blive, var der bred enighed om, men hvorfor vente til bygningerne står der, når man kan inkorporere de digitale løsninger allerede fra arkitektens tegnebord? Det er det, #buildtech handler om.

Skriv et svar