E-handelEventsNyheder

Dansk fintech-startup løb med førstepladsen til Wolves Summit i Polen

Yourpay

Det danske startup Yourpay, som kombinerer fintech med kunstig intelligens, kan nu bryste sig af at have vundet Østeuropas mest prestigefyldte pris for tech-startups. Der var deltagere fra hele Europa, og Yourpay blev valgt som det bedste startup ud af 300 håbefulde pitches.

Østeuropa er kommet ud af det mørke kølvand af den Kolde Krig og er nu i gang med en hastig vækst. Det lader sig også skinne igennem på iværksætterscenen, hvor danske Yourpay har valgt at lægge en del af sine kræfter.

Yourpay henvender sig til små og mellemstore virksomheder og har et fokus på at nedbringe webbutikkernes udgifter til kortbetaling. Mange webbutikker skal nemlig ud og lave aftaler med flere forskellige udbydere for at få dækket både deres indløsningsaftale og deres betalingsgateway.

Der tilbyder Yourpay en samlet løsning og kan, ifølge dem selv, nedbringe udgifterne til kortbetaling med op til 75 procent for webbutikkerne.

YourPay vinder frem i Østeuropa

Yourpay har oplevet en hurtig vækst siden sommerferien. De er gået fra fire til seksten ansatte over et par måneder og står i denne måned til at fordoble deres omsætning. Det kan virke som et sats at ansætte så mange så hurtigt, men stifter Mathias Gajhede forsikrer, at både omsætning og bundlinje sagtens kan bære de ekstra udgifter.

Den store vækst betyder også, at Yourpay har vendt blikket ud ad og er godt i gang med at etablere sig på det østeuropæiske marked, hvor de starter med Polen.

“Når vi træder ind på et marked, så koncentrerer vi os om væksten der, og rykker først videre til næste land, når vi kan generere et overskud,” forklarer Mathias Gajhede.

Årsagen til, at de har valgt at fokusere på Østeuropa og Polen, er blandt andet, fordi Polen er i stigende vækst, og Youpay ser en generel tendens til vækst af markedet og ikke mindst efterspørgsel på Yourpays ydelser. Og så er der meget få konkurrenter mod øst, hvor der er nogle flere om buddet, hvis man kigger mod vest.

Derfor har Yourpay med vilje ikke valgt at fokusere på nabolandene, men venter med at tackle det marked, når de har fået solide ben at stå på i Østeuropa.

Førsteplads til Wolves Summit

Yourpays indtog i Polen er ikke gået uset hen. For nyligt deltog de i Wolves Summit, den største netværkssummit i Central og Østeuropa, hvor de løb med førstepræmien for næsen af 300 konkurrerende europæiske tech-startups. Præmien består af en mediepakke, der giver eksponering i de medier, der samarbejder med konferencen.

Udover Polen er også Estland begyndt at røre på sig i vestlige sind. For kort tid siden gæstede Estlands premierminister Danmark på Founders House. Esland er nemlig det land i verden, der har flest startups pr. capita, skolebørn fra 1. klasse arbejder med Java-programmering og robotics, og den åbne økonomi og lave gæld giver gode kår for innovation.

Kunstig intelligens sikrer webbutikkerne

Mathias Gajhede fik idéen til Yourpay, da han selv stod og manglede en betalingsløsning til hans daværende webbutik. Et rendezvous med Nets endte med, at han stadig stod uden betalingsløsning, men til gengæld 4500 kroner fattigere. Det fik ham til at tænke over, om ikke der kunne laves en nemmere løsning. Og ikke mindst en billigere løsning.

Når man er et startup eller en mindre virksomhed, så kan selv små beløb have en stor betydning, så derfor vil Yourpay gerne tilbyde ekstra sikkerhed for webbutikkerne. Det har de klaret ved at indkorporere kunstig intelligens på deres platform.

“Webshops indsamler jo en masse data, og det samme gør vores platform. Vores kunstige intelligens analyserer alle data, der kommer ind og opfanger, hvis der er tegn på mistænkelig købsadfærd. Derfra bliver køber bedt om at bekræfte sin identitet, før købet kan fortsætte,” fortæller Mathias Gajhede og fortsætter:

“Identiteten bekræftes blandt andet ved at køber får tilsendt en sms, hvor de bedes om at indtaste den medsendte pinkode. Når en bruger modtager en sms, overgår ansvaret for transaktionen nemlig til købers bank, og webbutikken kan på den måde holdes skadesfri.”