BusinessCoworking spacesNyheder

Founders House fusionerer med norske Mesh og bliver ledende i Norden

Founders House, Mesh

Founders House i København fusionerer med den norske pendant Mesh og bliver de ledende aktører på området. Kontorerne har nu en samlet omsætning på 24 millioner kroner, og forventer fem udvidelser over de næste tre år. 

Fredag vokser Founders House og den omkringliggende Startup Village sig endnu større. Founders House fusionerer nemlig med den norske pendant Mesh, som er fire gange så stor i Oslo.

Tilsammen huser de to kontorfællesskaber 150 virksomheder med over 450 medlemmer og en omsætning på 24 millioner kroner. Med fusioneringen bliver Founders House og Mesh de ledende aktører på området og regner med fem nye udvidelser over de næste tre år, står der i en pressemeddelelse.

Fakta:
– Omsætning tilsammen: 24 millioner danske kroner
– Areal: 6600 m2 tilsammen med yderligere 6000 m2 under udvikling i Oslo
– Ansatte: 35 tilsammen
– Medlemmer: 450 medarbejdere i 150 virksomheder

Tine Thygesen bliver CEO

I den nye konstruktion tiltræder Tine Thygesen som CEO sammen med blandt andre Anders Mjåset, stifter og CEO af Mesh, som bliver ansvarlig for produkt efter sammenlægningen.

”Sammen har vi fundamentet, positionen og teamet til at skalere,” siger Mjåset og uddyber at Founders House og Mesh bygger på de samme værdier om at understøtte virksomheder i vækst med netværk og fleksible services.

”Vi er næste generations ejendomsselskab som fokuserer på community, teknologi og fleksibilitet. Og fordi vores virksomhed er født i software verdenen er det naturligt for os selv at udnytte teknologi til at øge effektiviteten, derfor kan vi servicere små og mellemstore virksomheder på mere fleksible vilkår end traditionelle udlejere,” siger Mjåset i pressemeddelelsen.

mesh
Foto: Alex Assensi

Sammenlægningen skal skabe værdi på tværs

Sammenlægningen markerer en udvikling i startupmiljøet i Norden, hvor lokale miljøer i højere grad kobles sammen og skaber værdi på tværs. Lejer man sig ind i én lokation, vil man automatisk have et springbræt til at bruge de andre kontorer i andre lande.

Til trods for at vi i disse tider ser meget mod USA, så er vores nabolande stadig vigtige eksportmarkeder. Derfor er det oplagt at facilitere mere direkte indgang for virksomheder,” siger Tine Thygesen i pressemeddelelsen. 

Efter sammenlægningen har virksomheden 35 ansatte. Founders House og Startup Village fortsætter uændret på Islands Brygge og vil fortsat blive ledet af Kasper Kim Smidt. Tidligere direktør i Founders House Zenia Francker træder ind som ansvarlig for community and relations i den nordiske overbygning.

founders
Foto: Tobias Selnaes Markussen

Service, community og teknologi

Mesh rejste tidligere i år 15 millioner kroner i ekstern kapital fra ejendoms- og teknologi investorer, som skal gå til at accelere væksten. Sammen med Mesh udbyder Founders House i dag 6700 m2 kontorplads. Yderligere 6000 m2 er allerede påbegyndt, da målet er at blive Nordens bedste udbyder af fleksible kontorer og innovationsnetværk.

Grundlæggelse:
Mesh blev grundlagt i 2012 af Anders Mjåset og Audun Ueland
Founders House blev grundlagt i 2011 af Tine Thygesen, Christian Risom, Simon Schock, Angelica Vargas and Michael Clausen

“Vi elsker ejendom, men alligevel er det kun et middel til at nå vores mål; hjertet i vores virksomhed er service, community og teknologi. Vi er selv iværksættere, så vi ved fra egen krop, hvor meget der skal til for at vækste en virksomhed. Vores mål er at kunne klare al infrastrukturen let og bekvemt, så virksomhederne kan koncentrere sig om at vækste. Nu kan vi gøre det på endnu større skala,” siger Tine Thygesen.