Arkiver

Kategorier

BusinessNyheder

Svært for topdirektører at blive i jobbet

Topdirektører

Større udskiftning blandt topdirektører skyldes blandt andet højere reaktionshastighed i bestyrelserne og øget pres fra investorer.

Selvom du sidder i toppen af erhvervsfødekæden er der ikke kun trygt og godt i direktørstolen. Det er nemlig blevet sværere for danske topdirektører at holde på jobbet. Det viser en opgørelse fra erhvervsdatabasen BIQ, skriver Finans.

Læs også: Når en iværksætter bliver CEO

Opgørelsen viser, at 222 danske direktører blev skiftet ud i de 1000 største, danske virksomheder i 2016. Det er en stigning i forhold til året før. En tendens, som er ret markant siden 2013, hvor antallet var 135.

Den større udskiftning skyldes ifølge eksperter en højere professionalisering og reaktionshastighed samt et større pres fra investorer, skriver Finans.

Professionalisering og investorpres

Tendensen underbygges af en statistisk gennemgang fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på vegne af executive search-firmaet Alexander Hughes, der viser en stigning fra 12 til 14 procent i hvor mange af de 1600 største, danske virksomheder, der skiftede topchef i 2016.

Managing partner Evan Tolstoj Hansen fra Alexander Hughes peger til Finans på, at øget vækst kræver den rette ledelse, og oplever man ikke så meget vækst som ønsket, ser man først på de øverste kompetencer.

Markante stop i 2016

En af dem, der selv udskiftede topdirektøren i 2016, er Klaus Holse, bestyrelsesformand i it-servicevirksomheden EG. Han siger til Finans, at øgede krav fra investorer og en professionalisering af bestyrelserne er med til at sætte farten op i udskiftningerne.

I 2016 stoppede også Legos direktør Jørgen Vig Knudstorp og Mærsks Nils Smedegaard Andersen.