Arkiver

FintechNyhederUdlandVenturekapital

Betalingsstartuppet iZettle henter over 400 millioner i ny funding

iZettle, fintech

Svenske iZettle har i en ny fundingrunde hentet 60 millioner euro, svarende til over 445 millioner kroner, og udpeget ny CFO.

Du har nok stukket dit dankort i en af iZettles handy, sorte kortlæsere på en café, i et kontorfællesskab eller nyere etablissement. Betalingsstartuppet har ret hurtigt fået udbredt sin løsning, som er blevet en af de ledende i Europa, og det har nu resulteret i en større millioninvestering.

Onsdag har startuppet offentliggjort, at de har hentet 60 millioner euro i funding, mere end 445 millioner dansker kroner, samtidig med, at de har udpeget en ny CFO.

Investor: “iZettle er en innovatør”

Fundingrunden er ledet af eksisterende investorer samt amerikanske Victory Park Capital. I alt har iZettle gennem tiden hentet mere end 1,6 milliarder kroner, ifølge TechCrunch, som oplyser at iZettle stadig værdisættes til 500 millioner dollars.

”Vi har fulgt den imponerende vækst hos iZettle siden begyndelsen. iZettle er en innovatør og en klar markedsleder i Europa, og vi vil gerne være en del af næste kapital i væksten. 2017 ser ud til at blive et spændende og aktivt år for både iZettle og markedet,” siger Gordon Watson, partner i Victory Park Capital i en pressemeddelelse.

Udvider forretningen med nye services og opkøb

Stifter og CEO af iZettle Jacob de Geer fortæller til TechCrunch at fundingen skal bruges til opkøb og til at ekspandere forretningen til flere services. Sidste år opkøbte startuppet intelligentpos og udvidede dermed deres mobilbetalingsforretning med handelsløsninger som loyalitetsprogrammer, lagerlister og kundeanalyser.

Ud over den nye funding udpegede iZettle også Maria Hedengren som ny CFO. Maria Hedengren har været i firmaet den seneste måned, siden hun opsagde sin stilling hos online gambling specialisten NetEnt. Hun skal med sine mere end 20 års erfaring med at skalere både offentlige og private virksomheder internationalt nu være med til at lede iZettle ind i næste fase.

”Marias passion er at geare virksomheder til vækst og det er præcis den type person, vi har brug for, for at blive klar til at omfavne de planer vi har fra 2017 og frem,” siger Jacob de Geer i pressemeddelelsen:

”Vi er helt klart imponerede over det arbejde Maria har lavet hos andre hurtigtvoksende techvirksomheder, mange af disse endda inden for tungt regulerede områder som vores. Vi er mere end spændte på, hvad hun bringer med sig.

Skriv et svar