Nyheder

Startup vil hjælpe de digitale ældre

Boligbetjening, ældre

BoligBetjening er skabt ud fra den stigende mangel på hjælp til ældre i hverdagen. Platformen er nylanceret og satser på rengøring, madlavning og it-hjælp – og flere tiltag er allerede på papiret.

Det lyder dyrt at blive ældre, tænkte Alexander Franck. Han havde siddet som telesupporter, hvor det kunne koste 1000 kroner at få hjælp til at sætte et kabel op. Madordninger var heller ikke billige, fortalte hans mormor ham. Han snusede lidt mere rundt blandt de forskellige tilbud til ældre derude, plejecentre og sådan, og han kom frem til, at der manglede et sted, hvor ældre kunne få hjælp til dagligdags opgaver uden at skulle have den store opsparing frem.

Det blev til sitet Boligbetjening, som han i dag kører med sin kæreste Victoria. Her kan ældre bede om hjælp til rengøring, indkøb, opsætning af hylder eller it-support, og parret er ved siden af ved at oprette et kursussite også rettet md ældre danskere.

”Idéen er skabt på, at jeg ser en stigende mangel på hjælp til ældre, hvor de også kan betale sig fra det. Vi elsker at hjælpe folk, og vi som mennesker glemmer ofte de ældre. De ældres familier har ofte ikke tid, og nogle har ikke nogen nær familie,” forklarer Alexander Franck.

En stødt voksende målgruppe

Flere startups har den seneste tid satset på en målgruppe et par årtier ældre end dem selv. Ud over Boligbetjening, lanceredes sidste år også Livetsomsenior, der dog satser på hjælpemidlerne frem for selve hjælpen. Og det er måske ikke så dum en målgruppe at gå efter. Ifølge Ældresagen vil andelen af personer over 65 og personer over 80 år vokse i de kommende år. Det lægger pres på ikke bare den offentlige sektor, men også på de private tilbud.

Læs også: Startup satser på de ældre online

Boligbetjening er stadig i sin spæde begyndelse, men forespørgslerne kommer i en lind strøm ind til Alexander og Victoria. Da de er inspireret af at vokse organisk, har de ikke søgt investering, men overlever på at arbejde fuldtid ved siden af Boligbetjening og familiens venlighed.

”Vores værdier er loyalitet, mangfoldighed og kvalitet. Vi vil det bedste for vores kunder, og vi mener, at det offentlige ikke tager ordentlig hånd om de ældre i forhold til den pris, de betaler. Vi hører ofte, at de behøver mere hjælp, men ikke kan betale for servicen,” siger Alexander Franck. Hos Boligbetjening ligger priserne på mellem 195 og 330 kroner i timen alt efter opgaven, tidspunktet og projektet.

Boligbetjening er i gang med udvidelse af platform

Indtil videre servicerer Alexander og Victoria ældre i og omkring Vallensbæk, men vil i løbet af i år udvide til resten af Sjælland og året efter med en afdeling i Jylland. Rigtig spændende, synes de også, deres nye platform bliver.

”Vi udvider med en fuld platform for ældre, så de kan tilmelde sig forskellige kurser og videokurser. Det er på tegnebrættet at lave en online platform, hvor de betaler et mindre beløb pr. kursus eller aktivitet, som vi afholder eller har partnere med på. Det kommer til at hedde ældreplus.dk, og jeg er allerede blevet kontaktet af ældre, som har set tilbuddene og hellere vil benytte dem end de offentlige tilbud,” fortæller Alexander Franck.

Platformen bliver specielt designet til ældre med større knapper og en nem og overskuelig opbygning af en freelancer, som koder sitet fra bunden præcist efter ivæksætternes idéer.

”Priserne vil i gennemsnittet være 50 kroner pr. time, som kurset afholdes i, og vi vil derudover lave gratis events i samarbejde med kommuner og frivillige foreninger. Platformen vil desuden blive bygget sådan op, at andre forening vil kunne oprette begivenheder,” fortæller Alexander Franck.