Arkiver

HardwareIoTNyheder

Det intelligente hjem vinder frem

Anyware Solutions, CES, smart home, det intelligente hjem

Potentialet i IoT og de såkaldte smart homes er stigende. Dagligt kommer der nye løsninger. Et dansk startup viste sin løsning, Anyware Smart Adaptor, frem på CES i Las Vegas.  

Om vi via en app tænder for køkkenudstyr, styrer lyden i højtalerne, får kameraet til at tage et billede eller styrer lyset i hjemme, så er det alt sammen en del af den tendens, der kaldes smart homes eller det intelligente hjem.

Og interessen for de intelligente hjem er stigende. Analysevirksomheden MarketsandMarkets estimerer, at markedet vil stige fra 329 milliarder kroner i 2015 til 852 milliarder kroner i 2022. Og hos IT-Branchen tror man nu på, at vi er ved at nærme os et gennembrud.

”Vi er gået fra elkedlen, der kan tændes via en app, hvilket var meget sjovt, men også lidt meningsløst, til produkter, der er lette at installere, hvor sikkerheden er i orden, og hvor de bringer en reel merværdi ude i de enkelte hjem. Og derfor tror vi, at vi snart ser en vækst på området,” siger Rune Fick Hansen, kommunikationschef for IT-Branchen.

15 procent af alle hjem har smarte apparater

Dagligt bliver der nemlig opfundet nye løsninger, eller nye forslag på eksisterende designs, og ifølge verdens største messe for forbrugerelektronik, CES, har 15 procent af alle hjem smart home devices i en eller anden forstand.

På CES i år kunne man blandt andet finde en dansk løsning, som kan lidt mere end mange af de andre. Det er en multifunktionel adaptor, som man kan skrue i en lampefatning og så måler den fugt, lydniveau, lys, temperatur – og om der er nogen hjemme i huset.

Læs også: Smart home-startup får millionstøtte til overvågningslampe

Startuppet hedder Anyware Solutions, og de har udviklet Anyware Smart Adaptoren. De fik for nylig 1,7 millioner kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden. Interessen for deres løsning mærkede de også på CES.

”Vi var på hele tiden. Vi talte nok med mellem 800 og 1000 mennesker, distributører, forsikringsselskaber, mulige partnerskaber og vi er nu i dialog med Amazon. Amerikas andenstørste forsikringsselskab, Allstate, kom forbi vores stand og en stor televirksomhed sagde, at vores løsning var det bedste, de havde set på hele CES,” fortæller medstifter Jan H. Christiansen.

Teknologien må ikke blive for nørdet

Han ser store muligheder inden for det intelligente hjem. Men adoptionskurven for denne teknologi er endnu ikke kommet ud af early adopter-stadiet, mener han.

”Det er et af vores afsæt – det skal være ultra simpelt at komme i gang med og lige så simpelt at bruge. Ofte bliver teknologien alt for besværlig og nørdet,” siger han.

Læs også: Dansk smart home-startup vil indtage hjemmet

Anyware Solutions udnyttede muligheden på CES for at skabe noget opmærksomhed om netop deres adaptor og den crowdfunding-kampagne, som de succesfuldt kørte på Indiegogo. Her fik de tiltrukket 188 procent af den søgte funding og med støtte fra såvel Innovationsfonden, Markedsmodningsfonden og private investorer er startuppet nu klar til at indtage folks hjem.

”Vi skal ud over én-funktionstankegangen og bruge vores data fornuftigt. Vi kommer i fremtiden til at arbejde meget mere med machine learning for at forbedre de services, vi leverer. Vi lader brugerne være med til at definere de løsningskriterier, der virker for dem. Vi skal få det intelligente hjem til at vinde mere indpas ved at skabe værdi for den almindelige bruger, ikke kun for teknologientusiaster,” siger Jan H. Christiansen.

Skriv et svar