Arkiver

De små aktuelleE-handelPlatformUngt Tech

Unge iværksættere vil gøre op med ubrugte gavekort med stregkode-idé

gavekort

En enkel idé skal gøre op med de ubrugte gavekort, du har liggende i din pung eller står og mangler. Løsningen er appen GiftCardGo, der via gavekortets stregkode digitaliserer kortet. Idéen kommer fra en kun 22 år gammel iværksætter.

Gavekort til restaurantbesøg, shopping eller biograftur er dejlige at få, men det er ikke altid, du får dem brugt. Faktisk får hver tredje ikke brugt de gavekort, de får. Det viser en undersøgelse fra 2012 lavet for Politiken.

Det vil appen GiftCardGo gøre op med. GiftCardGo er en app til digital opbevaring af gavekort, så de er i lommen frem for skuffen. Appen er samtidig en handelsplads, hvor kortene kan sælges og købes.

“Du står i supermarkedet med varer i kurven for 500 kroner. Mens du venter i køen, tjekker du appen og ser, at der er et gavekort på 500 kroner til butikken til salg for 350 kroner. Du køber gavekortet via MobilePay, du får det ind på mobilen med det samme, og når du kommer frem til kassen, scanner kasseassistenten stregkoden. Det er GiftCardGo,” siger Theodor Bendix Gosden.

Pung
Med GiftCardGo kan du ikke bare købe gavekort, du kan også sælge dem, du ved, du aldrig får brugt.

Fik idéen bag kassen i Føtex

Theodor Bendix Gosden var 21 år og sad ved kassen i Føtex, da han opdagede spildet af gavekort. Han fandt inspiration til løsningen på problemet i stregkoderne på butikkens varer og flaskeboner. De samme stregkoder finder man nemlig på de fleste gavekort i dag.

Sammen med to venner udviklede han en GiftCardGo, der bruger stregkoderne til at gøre gavekortene digitale. GiftCardGo fungerer sådan, at stregkoden eller kortnummeret på det fysiske gavekort scannes med mobilen og digitaliseres i appen. Kortet er dermed gemt på appen frem for at ligge derhjemme i skuffen.

Samtidig kan brugerne handle med gavekortene. Har du eksempelvis et gavekort til en butik, du aldrig kommer i, liggende, så kan du sælge det.

Brugernes verificeres for at undgå snyd

Ifølge pressemeddelelsen fra GiftCardGo viser en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk fra 2011, at fire ud af ti forbrugere, der benytter et gavekort, faktisk bruger flere penge i forretningen end gavekortets værdi. GiftCardGo kommer dermed også butikkerne til gode.

GiftCardGo garderer sig desuden mod falske profiler ved at verificere brugere og stregkoder. Ved køb af gavekort tilbageholdes pengene i syv dage. Det betyder, at køber har tid til at indberette, hvis svindel har fundet sted, og dermed få sine penge retur. Selvom sælger må vente lidt på sine penge, så kan køber bruge gavekortet med det samme.

GiftCardGo vandt i 2015 Venture Cup, der er en konkurrence for start up-virksomheder afholdt af universiteterne i Danmark. Her fik de rådgivning til 300.000 kroner samt en tilsvarende DTU startup booster pack til en værdi af 30.000 kroner.
GiftCardGo vandt i 2015 Venture Cup, der er en konkurrence for start up-virksomheder afholdt af universiteterne i Danmark. Her fik de rådgivning til 300.000 kroner samt en tilsvarende DTU startup booster pack til en værdi af 30.000 kroner.

GiftCardGo kan hentes i App Store, men endnu ikke i Google Play.

1 kommentar

Skriv et svar