Sponsoreret indhold

Skal du til at starte virksomhed? Her er hvad du skal være opmærksom på

Går du med en forretningside og overvejer nu at føre den ud i livet? Der findes forskellige typer af virksomheder og en ide behøver ikke nødvendigvis at være stor og skalerbar – så længe den er profitabel er der en potentiel mulighed for at starte virksomhed. Uanset om det er fuldtidsvirksomhed eller blot en hobbyvirksomhed som drives ved siden af dit job – begge muligheder gør dig til en iværksætter. I denne artikel kan du læse om nogle af de vigtigste ting som du skal være opmærksom på, når du starter virksomhed.

Startkapital

Langt de fleste forretningsideer kræver kapital. Kapital kan komme fra egne frie midler, lån fra familie og venner eller andre typer af lån. Læs mere på Lån.dk. Mængden af kapital kommer i høj grad an på typen af forretningside. I konsulentvirksomheder, hvor der sælges en ydelse, er der ingen kapitalkrav udover et eventuelt krav til selskabsstiftelse. For produktions- og handelsvirksomheder vil der være langt større behov for kapital til eksempelvis produktudvikling, lageropbygning, marketing og branding osv. I første omgang er det en fornuftig ide at teste sit forretningskoncept i mindre dimensioner, så man ved, at det holder før man går “all in” og eventuelt stifter gæld for at kunne føre sin drøm ud i livet.

Årlige omkostninger til selskabsstiftelse, bank og revisor

Hvis du er af den opfattelse, at selskabsstiftelse er gratis, kan du godt tro om igen. Der findes en række af omkostninger ved at stifte og drive en virksomhed, hvilket gør at der fra forretningskonceptet kræves en årlig minimumsindtjening for at virksomheden overhovedet kan betale sig at drive. Selskabsstiftelsen vil typisk medfører følgende udgifter: 5.000 kr. til revisor, 5.000 kr. for erhvervskonto plus et eventuelt kvartalsvist gebyr. Derudover kan man roligt regne med yderligere 5.000 kr. i årlige omkostninger til en revisor for at bogføre og afstemme regnskab, samt indberette moms. Hvis man har kendskab og ressourcer til at sætte sig ind i ovenstående kan dele af de 5.000 kr. spares – for langt de fleste kan det dog bedre betale sig at fokusere på sin kernekompetence, der typisk vil skabe langt mere værdi.

Fokuser på, hvordan du skal tjene pengene

“Jeg har en ide til at app” er et citat som man hører utrolig mange gange hos folk som gerne vil være iværksættere. Problemet er dog, at mange begynder at realisere en ide eller et koncept uden at overveje, hvordan de skal tjene penge på det. Det mest essentielle er dermed at forretningsideen er profitabel. I forbindelse med oprettelsen af en kassekredit, kræver banken også en færdig forretningsplan, hvor de kan se, at virksomheden er i stand til at tjene penge.

Det kræver ikke meget at starte virksomhed i dagens Danmark – men det er vigtigt at være opmærksom på, at det koster penge og at man ikke blot skal starte virksomhed “for at gøre det”.