Arkiver

Sponsoreret indhold

Har din terrasse brug for en opgradering?

Hygge er noget, danskerne sætter en stor dyd i at praktisere, og det gælder uanset, hvilken sæson der er tale om. Udendørshygge er dog nok mest forbeholdt sommermånederne, da et af kriterierne, når man slår ”hygge” op, lyder på, at man har det varmt og komfortabelt. Når så sommervarmen endelig rammer Danmark, trækker mange selvfølgelig udendørs, hvilket vil sige, at udearealerne pludselig bliver benyttet meget mere. Dette kan betyde, at de eventuelt skal finpudses og have en sommerrenovering, så de er helt klare til alle sommerens aktiviteter.

Et af danskernes yndlings opholdssteder udenfor er terrassen, hvor der er mulighed for alt lige fra grillaftner og middagsselskaber til solbadning og diverse sportsøvelser. Derfor skal terrassen også kunne holde til lidt af hvert, og har du en terrasse af lidt ældre dato, kan det måske være en idé at kigge på mulighederne for fornyelse og opgradering.

De rigtige materialer kan være afgørende

En flot terrasse er afhængig af flotte terrassebrædder, da disse tilsammen skal skabe den store helhed. Når du skal vælge, hvilket materiale dine terrassebrædder og derved også din terrasse, skal holdes i, er der forskellige ting at tænke på. Vælger du for eksempel at bygge ud af kompositbrædder, som er brædder lavet af knust genbrugstræ og plastik, får du en terrasse, hvor holdbarheden er i top. Og hvor vedligehold ikke er noget, du behøver tænke yderligere over. Kompositbrædder skal nemlig ikke males eller olieres kun rengøres for skidt, snavs ,og hvad den danske natur ellers bærer med sig. Kompositbrædder fås i forskellige farver, hvor de mest hyppige er en grå/sort farve eller en mørkebrun farve.

Er du mere til en traditionel træterrasse, handler det selvfølgelig også om, hvilke træbrædder du vælger. Det mest fornuftige ville være at vælge en holdbar og robust træsort, hvor ét bud kunne lyde på træsorten, lærk. Træbrædder kræver dog en smule mere vedligeholdelse i form af træbeskyttelse. Mørke træbrædder kræver ikke helt så meget pleje som lyse træbrædder, hvilket er noget, der kan tages med i beregningerne og overvejelserne, inden din terrasse skal anlægges.

 

Hvad end du tænker på at anlægge en helt ny terrasse eller bare gerne vil have skiftet de gamle brædder ud med nogle nye, kan kvaliteten have stor betydning. En god kvalitet af brædder sørger for, at du ikke får for meget ekstraarbejde senere hen, og du kan bruge tiden på terrassen mere nyttigt – for eksempel med familie og venner.

Skift til nyt allerede i dag

At renovere eller anlægge terrasse kan være et sjovt projekt, der kan involvere hele familien eller alle kammeraterne – specielt, hvis der lokkes med en stor fest efterfølgende for at indvie den. Inden du går i gang, kan det være en god idé at finde ud af, hvilke terrassebrædder samt hvor mange der skal bruges til lige netop din terrasse. Er du i tvivl, kan du finde råd og hjælp online. Du kan blandt andet finde inspiration, information, se billeder og meget andet på wimex.dk.

Skriv et svar