Sponsoreret indhold

Godt at vide, inden du køber en el scooter

Med en el scooter kan du få friheden til at komme rundt omkring. En el scooter er et godt og miljøvenligt hjælpemiddel til at komme fra A til B, og den kan samtidig hjælpe dig med at klare dagligdagens ærinder. Her er der samlet en række ting, der er gode at vide, inden du køber din nye el scooter.

Det rent praktiske

Du behøver ikke noget form for kørekort for at køre på en el scooter. Men på samme måde som med bil, motorcykel, cykel og andre køretøjer, gælder der en række færdselsregler, når du færdes på en el scooter.

  • Du må ikke køre mere end 15 km/t
  • Kører du under 6 km/t, betragtes scooteren som fodgænger. Derfor må du med denne hastighed køre på fortove, gågader mv.
  • Kører du 6-15 km/t betragtes scooteren som en cykel, og her gælder derfor færdselsreglerne for en cykel
  • Du skal have lys i lygtetændingstiden. Uden for lygtetændingstiden er det ikke påbudt
  • Du er ikke påbudt hverken styrthjelm eller sikkerhedssele

Forsikringsmæssigt betragtes din el scooter som en cykel. Derfor vil den normalt være dækket af din almindelige indboforsikring. Men det kan dog være en god idé at tjekke dette inden for at være helt sikker på, at din el scooter er forsikret.

Tilpas din el scooter til dine behov

Det vigtigste, når du køber en el scooter, er, at den er tilpasset dine behov. Alt efter om du skal bruge din el scooter til at handle, til at køre lange ture eller til at tage med på rejsen, findes der forskellige modeller. Mange har forskellige ønsker til deres el scooter, og derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp, inden du beslutter dig.

Hos Berg Komfort kan du finde en el scooter, der passer perfekt til din hverdag. Her bliver du tilbudt og guidet i et stort udvalg af el scootere til lave priser.