Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Der kommer stadigt flere elbiler i Danmark

Tendensen går mod flere og flere elbiler i Danmark. Dette skyldes primært det store fokus på global opvarmning, hvor vi skal blive bedre til at spare på energien.

Hvis hele samfundet går over til mere miljørigtige køretøjer som elbiler, vil bidraget af drivhusgasser fra transportsektoren falde markant. Dette skyldes, at eldrevne motorer er meget mere energieffektive end benzin- og dieseldrevne motorer.

I de seneste årtier har der ikke været den store fokus i de forskellige danske regeringer på at gøre det attraktivt for folk at købe elbiler. I regeringens store klimaudspil fra efteråret 2018 er der endelig blevet udformet konkrete tiltag, som skal reducere i udledningen af kuldioxid fra transportsektoren.

Bilerne på de danske veje skal udlede færre drivhusgasser

Som en del af regeringens udspil om at bilerne skal udlede færre drivhusgasser, vil der blive givet tilskud fra staten til køb af elbiler. Allerede fra efteråret 2018 kan det forventes, at priserne på elbiler bliver lavere. Således vil det være muligt, at opnå et tilskud på helt op til 50.000 kr, hvis du ønsker at investere i en elbil.

Endvidere har de seneste års ændringer i registreringsafgiften gjort det endnu mere attraktivt at købe elbil. Ifølge FDM kom der blot 60 nye elbiler på gaden i Danmark i 2017. I starten af 2018 er dette et helt andet billede. I årets første måneder er der således blevet solgt over 300 elbiler i Danmark!

Endelig er tendensen også, at det er flere og flere private bilejere, der køber elbiler og hybridbiler. Tidligere er det især kommunerne og udlejningsselskaberne, som har investeret i elbiler, men dette er nu ved at ændre sig.

Skrot din bil nu og køb en elbil i stedet

Hvis du vil hoppe med på den grønne bølge og nyde godt af billigere priser på elbiler og et statsligt tilskud, så er det nu! Dit gamle benzindrevne hakkebræt kan have tjent dig nok så godt gennem tiden, men er den virkelig miljørigtig?

Selvom din nuværende benzindrevne bil kan køre langt på literen, så er den stadig ikke ligeså energieffektiv som en elbil. Eftersom der kommer flere og flere elbiler på gaden, var det måske en ide at hoppe med på den grønne bølge. Så kan du også med god samvittighed sige, at du gør noget for klimaet!

Hvis du ønsker at sende din bil til skrot, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Hvis din gamle bil er indregistreret i Danmark fra 1. juli 2000 er du nemlig berettiget en skrotningspræmie på 2200 kr. For at få disse penge skal du dog sørge for at få autoophuggeren til at udfylde en skrotningsattest. Dette koster 250 kr. Hvis din bil er indregistreret før den nævnte dato, er du ikke berettiget til at modtage en skrotningspræmie. Du skal også huske at afmelde din bil i motorregisteret.

Det kan synes uoverskueligt i begyndelsen, når du undersøger, hvordan din bil kan skrottes. Heldigvis er internettet altid en god hjælp, når du ønsker svar på dine spørgsmål. På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du også finde god hjælp til, hvad du skal gøre. Når du skiller dig af med din gamle bil og erstatter den med en miljørigtig bil, så sover du bedre om natten med god samvittighed!